BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  MEDYA

28 Şubat’ın Haber Dükkanı açıldı!

Dolmacı’nın kitabı; 28 Şubat’ta marifetlerinin tamamı gün yüzüne çıkarılamamış bir “sivil toplum” kesimine, “kamudaki resmî medya kurumları”na ve yarıresmi gazetecilik meslek örgütlerine dikkati çekiyor…

Abone ol

28 Şubat’ın ‘Haber Dükkanı’ 28 Şubat Darbesi’nin 17. yıldönümünde yeniden açıldı. Gazeteci – Yazar Emine Dolmacı’nın kaleme aldığı ‘28 Şubat’ın Haber Dükkanı / YALANLAR ÜSTÜNE’ isimli kitabı darbenin bugüne kadar hiç konuşulmayan yönlerine ışık tutuyor.

Başbakanlık muhabirliğinin yanı sıra Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Recai Kutan, Muhsin Yazıcıoğlu, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş gibi siyasî liderleri takip eden Dolmacı’nın kitabı; 28 Şubat’ta marifetlerinin tamamı gün yüzüne çıkarılamamış bir “sivil toplum” kesimine, “kamudaki resmî medya kurumları”na ve yarıresmi gazetecilik meslek örgütlerine dikkati çekiyor…

yalanlar-ustune.jpgO dönemin baskılara maruz kalan gazetecilerinden Dolmacı, bu kurumların darbecilerin istekleri doğrultusunda muhafazakâr medya üzerinde nasıl bir baskı kurduklarını, uzun süren bir kazı çalışması sonunda elde ettiği belgelerle ortaya koyuyor.

ÖLÜM ORUÇLARI VE GEZİ OLAYLARI

Pozitif Yayınları’ndan çıkan belgesel kitap sadece 28 Şubat ve muhafazakar medyadan ibaret değil. Yine 28 Şubat sürecinin içinde yer alan Ölüm Oruçları, kanlı cezaevi müdahaleleri ve medyanın rolü ile Gezi Olayları’na kadar uzanan uzun bir sürecin hikayesi yer alıyor.

Yaşadığı zulümleri belgeleme alışkanlığı olmayan muhafazakâr kesimi kâğıda, kaleme, kameraya sarılıp harekete geçmeye çağıran kitap, Türkiye’de eksikliği çekilen medya etiği konusunda önemli bir başvuru kaynağı olmaya aday.