BIST 9.985
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.432,74
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Arabistan'da düğün yaptı!

Erdoğan, Suudi Arabistan'da ödül aldı, törende yapılan ilginç benzetme medyayı şaşırttı. İşte o ilginç benzetme;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kral Faysal Vakfı tarafından verilen "Kral Faysal Uluslararası Ödülü"nü aldı.

Başbakan Erdoğan tören salonuna Suudi Arabistan Kralı Abdullah ile geldi. Kral Faysal Vakfı Genel Sekreteri Dr. Abdallah Al-Uthaimin de ödül alanları takdim ederken yaptığı konuşmada, töreni "Recep Tayyip Erdoğan'ın düğünü" olarak nitelendirdi.

Uthaimin, "gecenin yıldızı, kendine özgü bir insan" olarak tanımladığı Erdoğan'ın, hiçbir zaman davasından vazgeçmeyen bir insan olarak tanındığını söyledi.

ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI

Uthaimin, "Kendisi bir nevi şövalye, kendisi eşsiz, kendisi çok kararlı, adalet için barışın tesisi için Kur'an'dan feyz alarak yola çıkıyor" dedi. Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde de büyük hizmetler verdiğini, hem Türkiye'nin hem bölgenin gelişmesi için büyük çaba harcadığını anlatan Uthaimin, Filistin halkı için de büyük çaba gösterdiğini dile getirdi.

Tören öncesi Başbakan Erdoğan ile Kral Abdullah bin Abdülaziz, "Filistin ve Kudüs" konulu bir serginin açılışını yaptı. Erdoğan ve Kral Abdullah daha sonra sergiyi gezdi.

ÖDÜL TÖRENİNDE İLGİNÇ ANLAR

Kral Faysal Vakfı tarafından verilen "Kral Faysal Uluslararası Ödülü" töreninin başlangıcında Kur'an-ı Kerim okundu.

Başbakan Erdoğan, "İslama Hizmet" alanında aldığı ödül için teşekkür ettiği konuşmasına "Bismillahirrahmanirrahim" diyerek başladı.

"Adaletsizlik dramların baş sebebi"

Erdoğan, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün yeryüzünde yaşanan sorunların bir çoğunun temelinde adalet eksikliği ve mahrumiyetinin yattığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, adaletsizliğin, yaşanan dramların baş sebebi olduğunu vurgulayarak, "Türkiye olarak başta bölgemizde olmak üzere, küresel ölçekte barış, huzur, istikrar ve güvenliği tesis etmek için samimi gayret içindeyiz. Komşularımızla başlattığımız diyalog sürecini dalga dalga bölgemize ve dünyaya hakim kılmak daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek için hep birlikte yoğun bir çaba ortayaya koyuyoruz. Ortadoğu'nun bir kan ve gözyaşı coğrafyası olarak anılması her birimizin vicdanını sızlatıyor. Biz hep birlikte bu coğrafyanın tarih boyunca olduğu gibi bugün de bilimle sanatla edebiyatla barış ve huzurla dayanışma ve paylaşmayla anılmasını arzu ediyoruz" dedi.

BARIŞ VE UZLAŞMA ÇAĞRISI

Erdoğan, "Bizim barış, uzlaşma, diyalog ve adalet çağrılarımız çok geniş bir coğrafyada yankı buluyor. Huzura susamış gönüllerin adeta çöldeki bir vahaya kavuşuyor gibi umuda kavuşmalarını sağlıyor. Ben inanıyorum ki ortak bir tarihi ve kültürü paylaştığımız bölgemizdeki tüm ülkeler yıllardır devam edegelen savaş ve çatışmaların son bulmasını en az bizler kadar arzu ediyorlar. Bu mücadelede tek başımıza olmadığımzı görmek, yalnız olmadığımız hissetmek, cesaretimizi arttırıyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Uluslararası Kral Faysal Ödülü işte bu mücadelemizi destekleyen, teşvik eden, bize güç veren son derece anlamlı bir katkı olmuştur. Bir kez daha şahsımı bu ödüle layık gördükleri için Kral Faysal Vakfı'na teşekkür ediyorum. Özellikle barış mücadelesinde Kral Abdullah bin Abdülaziz'e, bu konudaki fayretleri sebebiyle tüm aileye ayrıca teşekkür ediyorum. Nefes alıp verdiğim sürece bu büyük payeyi büyük bir gururla taşıyacağımı ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

5 dalda 8 ödül

Kral Faysal Vakfınca beş kategoride dağıtılan ödüllere bu yıl yedi ülkeden sekiz kişi layık görüldü.

"Arap Dili ve Edebiyatı" dalındaki ödül, Cezayirli Prof. Dr. Abdurrahman el Houari Hardj-Saleh ve Lübnanlı Prof. Dr. Remzi Münir Baalbaki'ye verildi.

"Tıp" dalındaki ödül, Alman Prof. Dr. Reinhold Ganz, Kanadalı bilim adamları Jean Pierre Pelletier ve Johanne Martel- Pelleiter arasında paylaşıldı.

"Bilim" dalındaki ödül ABD'li Prof. Dr. Enrico Bombieri ve Avustralyalı bilim adamı Terence Chi-Sehn Tao'ya verildi.

Başbakan Erdoğan'a verilen "İslam'a hizmet" ödülü "En prestijli kategori" olarak görülüyor.