BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, Alevi komşularını anlattı

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim aynı apartmanda Alevi komşularım vardı. Gayet iyiydik. Anacağım onların elbiseler...

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim aynı apartmanda Alevi komşularım vardı. Gayet iyiydik. Anacağım onların elbiselerini dikerdi. Biz böyle büyüdük, böyle yetiştik, ayrım nedir görmedik. Kılıçdaroğlu ağzından çıkanı kulağın duysun” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, bu ülkede Alevi vatandaş diyemiyordu. Şimdi söyleyebiliyor. Bunlar zenginliktir, fakirlik değil. Birlikten çokluk doğar. Hemen kalemşörleri devreye girdi. Ayrımcılık yapıyor diye. Bu topraklarda Alevisiyle, Sünnisiyle birlikte yaşadık. Yeter ki silahlı eylemlere sarılmasınlar. Bunlar olmadığı sürece biz bir olacağız, iri olacağız. Ben aynı apartmanda Alevi komşularım vardı. Gayet iyiydik. Anacağım onların elbiselerini dikerdi.
Biz böyle büyüdük, böyle yetiştik, ayrım nedir görmedik. Kılıçdaroğlu ağzından çıkanı kulağın duysun. Muhalefetin siyasetine prim vermeyeceğiz. Bölücü terör örgütünü arkasına alan parti benim partililerimi tehdit ederek istifa ettiriyordu.
Kayseri nasıl ki bir oldu, beraber oldu nasıl ki dünya markası haline geldiyse Türkiye’de dünya markası olacak. Önceki akşam Keşan’da hamd olsun bir özel sektör firması tarafından üretilen insansız hava aracı uçuruldu ve yaklaşık 30 bin feete kadar çıktı. 24 saat 30 dakika kalarak havada rekora imza attı. Türkiye dünyanın her yerinde mazlumlara ulaşıyor. Herkes sırtını dönerken Türkiye Gazze’deki, Suriye’deki, Irak’taki mazlumların yardımına koşuyor. Tek gayemiz ülkemizi adaletle kalkındırmak”.

"SANDIĞA GİDİN"
Herkesi sandığa gitmeye çağıran Başbakan Erdoğan, “Özgür iradenizle yeni Türkiye için oylarınızı kullanın. Sandık görevlilerine sesleniyorum. Sabahın erken saatinde sandık başında yerlerinizi alın. Oy pusulalarına sahip çıkın. Eşit şartlarda seçim yarışında değiliz. Doğru biz AK Parti olarak destekleniyoruz. Ekmel sen 10 parti ile yola çıktın, biz tek parti. Doğru eşit şartlarda yürümüyoruz. Onların yandaş medyaları da malum, bizi destekleyenler de malum. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. İnşallah 10 Ağustos’ta milli irade olarak oyunuzu kullandığınızda, ‘Milletin seçtiği ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullandım’ diyeceksiniz. ‘O seçimde ben dedeniz, dayınız, amcanız oy kullandım’ diyeceksiniz. Bu seçimde kullanacağımız oyların hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” diye konuştu.
(İHA)