BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu ilde 15 günlük su ihtiyacı karşılandı

Kadir Topbaş, yağan yağmurla birlikte İstanbul'un 15 günlük su ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yağan yağmurla birlikte özellikle Büyükçekmece Havzası'nın çok ciddi yağmur aldığını ve metrekareye 75 kilogram yağmur düştüğünü söyledi. Son yağmurlarla ilgili Topbaş, “İstanbul’un 15 günlük su ihtiyacı karşılanmış oldu.” dedi.

Rumeli Türkleri Vakfı tarafından Eyüp Feshane’de düzenlenen ‘2. Uluslararası Rumeli, Balkan, Trakya Kültür, Sanat ve Tanıtım’ günlerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Müezzinoğlu ve Kadir Topbaş beraberinde bulunanlarla birlikte yöresel stantları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. 

Program sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Topbaş, dün etkili olan yağışların barajlara sağladığı katkılar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz günlerde yağan yağmurların İstanbul’un 10 günlük su ihtiyacı karşılandığını hatırlatan Topbaş, “Dün erken saatlerde yaptığımız toplantıda verilen bilgilere göre barajlarımızın doluluk oranı yüzde 18.19 gibi bir rakam. 2007 yılında baraj seviyemiz yüzde 7’lere kadar düşmüştü. Şu anda yüzde 18’lerdeyiz dün yağan yağmurla birlikte özellikle Büyükçekmece Havzası'nın çok ciddi yağmur aldığını metrekareye 75 kilogram ölçeğinde yağmurun düştüğünden bahsediliyor. Böylece İstanbul’un 15 günlük su ihtiyacının karşılanmış oldu.” ifadelerini kullandı.

Sadece İstanbul’da değil özellikle Melen ve Istırancalar bölgesindeki yağışlar sebebiyle su alışının güçlendiğini belirten Topbaş, şöyle devam etti: “Yani daha fazla pompa çalıştırarak daha fazla su almaktayız. Şunu söyleyebilirim. İstanbul’un su tüketiminin yarısından fazlası buralardaki yeni su pompalarıyla devam ettiriyoruz.”

Yağışların buharlaşma ile havzalarda meydana gelen su kaybını da önlediğini kaydeden Topbaş, “İnşallah su problemi açısından bir sıkıntı olmayacak ama yağışlar günlük yaşamı olumsuz etkilemekte. İnsanlarımız toplu ulaşım araçlarından yana tercihlerini yapıyor. Bireysel araçlarda sıkıntı olabiliyor.” diye konuştu.