BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan açıklamadı Baykal açıkladı!

Deniz Baykal Erdoğan'la aralarındaki polemiği devam ettirdi. O açıklayamadı, ben açıkladım dedi. Çareyi de gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuştu. Baykal Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini söyledi ve "çare millettedir" diyerek erken seçimi gösterdi.

Başbakanla aralarında gelişen "AKP'nin oy oranı" polemiği içinse "Onlar benim araştırmam değil, Erdoğan'ın açıklayamadığı rakamlar"  dedi. Ve AKP'nin yüzde 30'un altına düştüğünü yineledi.

Baykal şöyle konuştu:

SİGARA FİYATLARI

Hükümet bindirin fiyatları diyor. Bindirin ki ben payımı alayım. Milletin sırtından sen pay alacaksın diye, yabancı sigara şirketlerinin daha fazla kazanmasını zorlamak nasıl bir sorumlu devlet politikasıyla bağdaşlaştırılabilir? Böylece Türkiye'yi Amerikan sigara şirketlerine teslim etti. Bu kimin hükümetidir belli oldu.

TEKEL İŞÇİLERİNE COP, AMERİKAN TEKELLERİNE ZAM

2010 yılı hükümet tütün konusunda kendisini ortaya koydu. Tekel işçileri konusunda en dayatmacı mücadeleyi veriyor, onlara her türlü copu dayağı gaz sıkmayı kendisine hak biliyor, ama yabancı tekellere daha çok zam yapın, daha çok kazanın diye garip baskılar yapıyor. 

BİLİNMEYEN GERÇEKLER

Ziraat mühendislerinin dün teknik genel kurulu vardı. Orada gerçekleri vurguladılar gördük. Türkiye ekili alanlarının iki milyon hektarını bu hükümetin yanlış uygulamaları sonucunda tarım dışına çıkarılmıştır.

Yani bir rant alanı olarak, bir ticarileşme fırsatı olarak ikame edilmesi mümkün olmayan, yerine yenisini koyamayacağız, en bereketli iki milyon hektar tarım arazisi, bu iktidarın rant talanının kurbanı olmuştur. Yaşanılan sıkıntılar adına bunlar unutulmaması gereken gerçeklerdir. Ülkenin nüfusu artıyor, hayvancılık fevkalade önemli. 2002’de Türkiye’de tarımda yaşayan insanların yüzde 19’u yoksulluk sınırının içinde yaşarken, şimdi maalesef yüzde 31’i yoksulluk sınırının altında yaşar noktaya gelmiştir. Yani 7 yıllık dönemde AKP yüzde 20 olan yoksul sayısını yüzde 31’e çıkarmıştır. Bu tablodur işte. Çiftçinin yoksullaşması dediğimiz budur.

DENİZ FENERİ'NDE 17 MİLYON NE OLDU?

Deniz Feneri ile ilgili gelişmeleri izliyor musunuz? Gazetelerde haber yok. Almanya bu konuyu dikkatle takip ediyor. Ve Türkiye’nin gündemine de Almanya’nın atacağı adımlarla gelebiliyor.

Deniz Feneri dosyasıyla ilgili olarak İçişleri bile müfettişler aracılığıyla yaptığı incelemede yolsuzlukların bulunduğunu tespit etmiştir. 17 milyon liranın yurt dışına kaçırıldığı ve orada nerede nasıl kullanıldığının tespit edilemediği ifade edilmiştir.

Ben hala iyimserlik kapısını açık tutmak istiyorum. Umuyorum Almanya’nın yoksullarına yardım için bu paralar gitmiştir.

ERGENEKON'DA TÜBİTAK'IN ORTAYA ÇIKARDIĞI SKANDAL

[PAGE]

ERGENEKON'DA TÜBİTAK'IN ORTAYA ÇIKARDIĞI SKANDAL

Ümraniye baskınında elde edilen bir gelişme olarak ortaya çıktı. Tübitak’ın araştırmasında ortaya çıktı ki tutanak olay terinde değil karakolda tutulmuştur.
Tübitak demiştir ki bu tutanak sahte bir tutanaktır.

YARGITAY BAŞKANI FERYAT ETTİ

Dün Yargıtay başkanının feryadını dinledik, dedi ki “Ateş bacayı sardı. Yangın büyüyor. Yargı artık bağımsız değildir” diyor.

Diyen kim Türkiye’nin en saygın anayasal yargı kurumunun başındaki bir hukukçu. Yargıtay Başkanı. Bunu AKP ile çatışmak için mi diyor? Böyle feryat ediyorsa buna saygı göstermek hepimizin görevi değil midir? Başbakan kurumlar arası çatışmayı nereden çıkarıyorsunuz diyor. Başbakan bunu görmüyor mu? Yetmiyor mu Başbakan’a.

Başbakan’a “yangın feryadı” da yetmemiş anlaşılan. Telekulak olayı ortada. Dinleme için kuvvetli şüphenin bulunması gerekmiyor mu? Hakimleri dinlemek için kuvvetli şüpheyi nereden buldun sen.

YARGITAY ATAMASI İÇİN PAZARLIK

TİB faaliyete devam ediyor. Anayasa Mahkemesi iptal etti. Başkanı görevine hala devam ediyor. 34 tane atama yapılaması gerekiyor Yargıtay’a. Milyonlarca insan yargı kapısında. Vatandaşın derdi var. Dertli.

Yargıtay’ın işi başından aşmış. Yargıtay’daki üye sayısı yetersiz. 34 üyenin ataması lazım. Bir türlü atanamıyor. Pazarlık ile üye atanmaya çalışılıyor. Adalet Bakanlığı pazarlık yapıyor HSYK ile şu akdarını ben yapayım diye.

ADALET BAKANI GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR

HSYK’nın gündemini belirleme sorumluluğunu taşıyan Adalet Bakanı’nın bu yaptığı görevi kötüye kullanmaktır ve açık bir anayasa suçudur. Böyle bir anlayış olur mu? Başbakanın esip gürlemesine gerek yok. Boş laf onlar. Sen polemiği bırak boş üyelikleri seç

O BELGEYE NE OLDU? UNUTULDU MU?

Genelkurmay Başkanı çıktı dedi ki “Silahlı Kuvvetlere karşı saldırı var”. Soru şu kim yapıyor bunu? Saldırılanı anladık ama saldırıyı kim yapıyor anlayamadık. Silahlı Kuvvetlere yönelik dava açtı Başbakan. İrtica ile mücadele belgesi, varmış. Ne oldu peki. Fotokopi çıktı. Sonra başka biri çıktı aslı bende ıslak imza var dedi. Dediler ki ve inceleyeceğiz. Kim inceleyecek Adli Tıp. Adli Tıp’ın hangi kadrolaşma anlayışı ile karar verdiğini biliyoruz. Ankara’da da bir mahkeme var gönder bir de ben inceleyeyim diyor. Hayır bir türlü gelmiyor. Niye inceletmiyorsunuz?

ARINÇ’A SUİKAST

Ne oldu sayın Başbakan. Bir suikast iddiası dediniz. Haftalardır kozmik odada inceleme yapılıyor. Suikast sanıkları ne oldu? Mahkeme yok böyle bir şey dedi. Mahkeme itibar etmiyor haftalardır arama devam ediyor. İnsan sormak istiyor, “Gerçeklerin peşinde miyiz, yoksa ülkeyi karıştırmak mı istiyoruz” Bu suikast iddiası bir gerçeği değil de bir fırsatı elde etmek için mi?

TÜRK HALKI RENCİDE OLUYOR

Suikast iddiası acaba bilinçli olarak mı ortaya atıldı bu sorular sorulması gereken sorular. Suikast iddiası geçti TSK’nın kalbinde arama haftalardır devam ediyor. Bu ithamın muhatabı olanlar bunu rahatlıkla karşılayabilirler ama Türk milleti haftalardır TSK’ya yönelik süren bu ithamdan rencide olmaktadır.

İNTİHAR EDEN KOMUTANIN VİCDAN AZABIYLA YAŞAMAK

Herkes ciddi olacak ve yaptığı iddianın hesabını verecek.

İddiası doğru çıkarsa tamam ama doğru çıkmazsa hesabını verecek. Dursun Çiçek’e yönelik iddialara ne oldu. Unutuldu gitti. Bunu vicdan kabul eder mi?

Ne oldu suikast iddiası. Komutanı öldürme iddiasıyla intihara sürüklenen Albayın vicdan azabınıyla nasıl  yaşıyorsunuz? Bir toplumda bir tek kişiye haksızlık yapılır, geri kalan da susarsa toplumun tümü o haksızlığa layık hale gelmiş olur. Biz bu haksızlığı görüyor ve kabul etmiyoruz diyoruz.

SON MODA BU

Türkiye değişim yaşanıyormuş, diktaya değil demokrasiye gidiyormuş. Son moda bu!.. Bunlar demokrasiye gidişin aşamalarıymış. Demokrasiye gidişi yargı mı önlüyordu Allah aşkına! Yargıyı hedef alıp susturup demokrasinin önün açmanın mümkün olduğu nasıl iddia edilebilir?

ERDOĞAN AÇIKLAYAMADI BEN AÇIKLADIM!
BAYKAL ÇAREYİ GÖSTERDİ!

[PAGE]

KENDİ MUHTACI HİMMET BİR DEDE NERDE VATANDAŞA HİZMET EDE

Referandum kararını geçirdiler, yakında anayasa değişikliğini gündeme getirecekler bunu altında HSYK’nın yapısını değiştirme amacı var. Bu parlamentonun beşte dördü dokunulmazlık zırhı altında yargıdan kaçan insanlardan oluşmaktadır. Kendi muhtacı himmet bir dede, nerde vatandaşa hizmet edeKendi hesabını vermemiş. Kendi itham altında. Kalpazanlıktan itham altında. Bunlar şimdi yargıcı seçecek olanları seçecek. Çocuk mu aldatıyorsunuz?

OTOSANSÜR DAHA BÜYÜK PROBLEM

Türkiye’de demokrasiye doğru gidiyormuşuz. Yargıtay Başkanı mı engel, yargıçlar mı engel, medya mı engel demokrasiye gidişte. En büyük baskı sansürün ötesinde otosansür. Yargıtay Başkanı konuştu kaçı gazetelerin birinci sayfasında yer aldı? Onlar da haklı ama bun şartlar altında koyamayız diyorlar.

Bu acı tabloyu demokrasiye gidiş olarak tanımlamak mümkün mü? Türkiye’de demokrasiyi üniversiteler mi, sendikalar mı tehdit ediyor her birisi susturuldu. Demokrasiyi işçiler, eczacılar, öğrenciler mi tehdit ediyor? Hepsi yıldırıldı.

Devletin bankalarının paralarıyla gazete satın aldırılan, yayıncılığın yüzde 70’ini mülkiyet yoluyla elde etmiş kalanını da yıldırmış bir zihniyet hakim olmuş siz demokrasiden bahsedeceksiniz.

ÇARE MİLLETTİR

Bu manzara karşısında çare millettir. Türkiye’nin çıkış yolunu ortaya koyacak tek güç milletin ta kendisidir. İktidarlar her gücü susturabilir nereye kadar, millet onlara dur, artık yeter diyene kadar. Türkiye’nin o noktaya gelmekte olduğunu görüyorum.

ERKEN SEÇİM MİLLETİN SÖZÜ

Başbakan erken seçim nereden çıktı diyor. Seçim lafı nereden çıktı? Bunu altında yatan partilerin söylemi değil milletin ihtiyacıdır. Her erken seçim sözü başbakana “sen ülkeyi yönetemiyorsun” demektir. İtham ediyorsun sonunu getiremiyorsunuz. İnsanlar intihar ediyor. İktidara gelin o zaman hesap sorarsınız diyorlar. Hayır biz hesap sormak değil, Türkiye’nin kardeşliğini bozulmamasını istiyoruz.

İKTİDAR KOMPLOCU

Türkiye’nin sorunu muhalefetin darbeci değil iktidarın komplocu olmasıdır. Komplocu bir iktidarla karşı karşıyayız arkadaşlar. Darbe lafı bir suçlama vesilesi olarak kullanılıyor. Bir bakıyorsun beyle suçlandığını bile bilmeden milletin vatansever evlatları cezaevinde.

Komplocu bir iktidar tehdidine karşı Türkiye saygınlığını koruyacaktır. Bu mücadelemizi mutlaka başarıya ulaştıracağız.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAYAMADIĞI ANKET SONUÇLARI

Başbakan diyor ki "Baykal 'bizim için yüzde 30'un altında' diyor. Bir daha para verip araştırma yaptırmayacağım. Ama Baykal'ın söylediklerini ikiyle çarpın"

Ben para verip araştırma yaptırmıyorum. Başbakanın yaptırdığı ama açıklayamadığı araştırma sonuçlarını açıklıyorum. Araştırmalar yüzde 30'un altına düştüğünü gösteriyor.

Yüzde 47 ile başladı. 18 ayda yüzde  8,5 oy kaybetti.

Asıl oy kaybı için nedenler şimdi başladı. AKP'liler tepki gösteriyor. Kürt açılımına destek yüzrde 20'lere inmiş. Zam yağmuru bastırmış, Türkiye küçülmüş, kurumlar birbiriyle çatışmış, tarımın hali ortada, Kürt açılımı dedin milleti birbirine düşürdün.

Sana oy vermiş olan Tekel işçileri itfaiyeciler artık sana oy vermeyecek. Sen 18 ayda yüzde 8,5 oy kaybetmişsin bu dönemde hiçbiri yoktu. Senin söyleyemediklerini ben söylüyorum. Saklama bildiklerini milletten.