BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan açık açık söyledi

Gazeteci Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tarafsız olmamakla suçlayan muhalefete yanıt verdi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, tarafsızlığın büyük bir yalan olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu ikiyüzlülüğü sürdürmediğini yazdı.

Farklı bir cumhurbaşkanlığı portresi çizen Erdoğan yine muhalefetin hedefinde. Kırşehir mitinginde üstü kapalı AK Parti'ye oy istediği yönünündeki eleştriler gündemdeki yerini koruyor. 

Peki Erdoğan tarafsız mı değil mi? Ya da bugüne kadar kimler tarafız kalabildi? İşte bu soruya Akif Beki, buünkü yazısında yanıt verdi.

BUGÜNE KADAR YEMİN LAFTA KALDI

"Pardon ama ne gün tarafsızdı ki Erdoğan, şimdi kaybetsin... Hem tarafsız cumhurbaşkanı modelimiz kim?" diye soran yazar, Atatürk, İnönü, Demirel ve Özal'ın taraf tutan icraatlarını yazdı.

Akif Beki, daha sonra muhalefetin eleştiri oklarının hedefindeki Erdoğan'a sözü getirerek yazısını böyle tamamlıyor:

YALANI MI SÜRDÜRSEYDİ?

"Gelmiş geçmişler, şekil şartlarına uydu.
Dışa karşı zevahiri kurtarmaya baktılar hep. Yemin lafta...
Bu şekle göre, ilk kez Tayyip Erdoğan'la bozuldu tarafsızlık yemini. İlk kez o, zevahir mevahir takmadan içeride neyse dışarıda da o.
AK Partililerle Saray'da kapalı kapılar ardında buluşsa tarafsızlığı gitmeyecek, Anayasa çiğnenmeyecek halbuki... Fakat o tutup bir de resim çektirdi, bir de bunu dışanya servis ettirdi...
Bir de doğrudan halkoyuyla seçildi ki geçmiş örneklere nazaran yine bir ilk, hangisi böyleydi?...
Başka her yönden eleştirilse bile en azından bir konuda hakkı teslim edilmeli. 'Miş gibi' tiyatrosu yapmadı, tarafsızmış gibi'...
"Başkanlığa geçelim, olmazsa yan başkanlık yapalım, o da olmazsa bari partili cumhurbaşkanlığı olsun, mevcut düzen dürüstlüğe dayanmıyor, riyakârlığa zorluyor" diye yıllardır bağırdı...
Sesini her yükselttiğinde haksız olsa bile bakın bunda yerden göğe haklıydı.
Tarafsızlık, bir büyük yalan. Olmayan bir şeyi kaybedemezsin.
Erdoğan ne yapsaydı, bu yalanı sürdürse miydi? Bu ikiyüzlülük, bu sahtekârlık düzenini?