BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.401,02
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ABD'ye rest çekti: Sizi mi bekleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan S-400 füzeleriyle ilgili Rusya ile anlaşılmasına karşı çıkan ABD'ye böyle rest çekti: Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Abone ol

S-400 krizinde tansiyon yükseliyor. "ABD'den art arda gelen "kaygılıyız" açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan işte bu sözlerle tepki gösterdi:

"Önemli adımlar atıyoruz, şurada bir S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz?"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde Rusya ile yapılan S-400 anlaşması vardı. "Müslüman, bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz" diyen Erdoğan, uyanık olunması gerektiğini belirtti.

"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ"

SİHA'larla ilgili söylemleri hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Ya bize yıllarca ABD, İsrail, bunlar insansız hava araçlarını vermemekte adeta kılı kırk yardılar. Verdikleri zaman da bunların tamiratı, tadilatı, şusu, busu bize gerçekten hendek atlattı. Artık bu ülke kendi insansız hava araçlarını, silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. Daha güzel şeyler yapar hale de geliyoruz ve geleceğiz. Önemli adımlar atıyoruz, şurada bir S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler ya. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz? Biz de başımızın çaresine... Bütün güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız. Çok daha basitleri var, tabii her şey her yerde konuşulmuyor. Onun için, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunun başka çaresi yok."

ABD: Eğer Türkiye bahsedildiği gibi S-400'leri alırsa...