BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Erdoğan 24 Nisan'da ne bekliyor?

Başbakan Erdoğan 24 Nisan'da Obama'nın soykırım iddiaları ile ilgili konşmasından beklentisini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın 24 Nisan'da yapacağı açıklamayla ilgili, "Daha önce de zaten açıklamamı yaptım. Böyle bir şeyi şahsen ben beklemiyorum. Gerekli mesajlar zaten karşılıklı olarak alınmıştır diye düşünüyorum'' dedi.

ABD'de temaslarını sürdüren Erdoğan, Washington'da 'Piri Reis'ten Katip Çelebi'ye Osmanlı Haritaları' konulu serginin açılışında gazetecilere konuştu.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''24 Nisan konuşmasından ne bekliyorsunuz'' sorusuna, ''Daha önce de zaten açıklamamı yaptım. Böyle bir şeyi şahsen ben beklemiyorum. Gerekli mesajlar zaten karşılıklı olarak alınmıştır diye düşünüyorum'' cevabını verdi.

Başbakan Erdoğan, "Obama'ya Ermenistan konusunda tavrınızı net bir şekilde ilettiniz mi?" şeklindeki soruya, "Her zaman söylediğim neyse aynısını ilettim. Tayyip Erdoğan'ın bir huyu vardır. Kapının önünde başka, kapının arkasında başka konuşmayı hiç sevmez. Gizli ajanda hiç taşımam yanımda. Her şeyim açıktır. Siyaseti böyle yapmayı öğrendim. Bu süreci devam ettiriyorum, ettireceğim" yanıtını verdi.

"Obama size net bir yanıt verdi mi?" sorusuna ise Erdoğan, "Göreyim Mevlam neyler. Neylerse güzel eyler" cevabını verdi.