BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN

Orhan Gencebay'dan ağır suçlama

Katıldığı televizyon programında TRT'nin uyguladığı yasakları değerlendiren Orhan Gencebay TRT'yi çok ağır bir şekilde suçladı.

Abone ol

NTV'de Canlı Gaste programını hazırlayan ve sunan Can Dündar'ın, TRT'nin şarkılara uyguladığı yasakları ele aldığı dün geceki programında
 yayına telefon ile katılan Orhan Gencebay "TRT Türk müziğine darbe vurdu" dedi.

DÜNDAR SORDU GENCEBAY YANITLADI

Gencebay'ı konuk eden Can Dündar, sözlerine "TRT ilk günden itibaren size yasak uyguladı. İzleyicilerimle paylaşmak istiyorum. Ben de TRT'ye girdiğim ilk yıllarda Ali Kırca ile beraber arabesk konusunu tartıştığımız bir açık oturum yapmıştık. Siz konuğumuzdunuz, Timur Selçuk konuğumuzdu. Bu konuyu tartışmıştık. Ne yazık ki 20 yıldır hala aynı konuyu tartışıyoruz." şeklinde başladı.

Dündar'ın "Bu yasaklar sonunda bitiyor gibi görünüyor. Nasıl karşılıyorsunuz? Yasakların size söylenen gerekçesi neydi?" sorusuna Arabesk müziğin önemli ismi Orhan Gencebay şöyle yanıt verdi:

"TÜRK MÜZİĞİNE DARBEYİ TRT VURDU"

"Bahsettiğiniz program 23 sene evelki bir programdı. Sizin o zaman televizyona yeni adım attığınız zamandı. Ben ise 60'lardan geliyorum. Türkiye cumhuriyeti tarihinde bana yapılan haksızlık hiç kimseye yapılmamıştır, yasaklama konusunda. Kaldı ki ben 1967'de TRT sanatçısı olarak kurumun bünyesine de girmiştim. 10 ay sonra kaçarak ayrıldım.

Şunu da ilave etmek lazım: Türk müziğinin gelişmesine en büyük darbeyi TRT'nin bu katı kuralları,  tabuları vurmuştur. TRT'nin verdiği zararı kimse vermemiştir. Ama artniyetle, ama bilerek, ama bilmeyerek. Neticede böyle bir durum sözkonusudur."

Canlı Gaste programında Gencebay'ın TRT hakkındaki ağır suçlamalarını buradan izleyebilirsiniz.