BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  GÜNCEL

Deprem konutlarında kira isyanı

İzmit'te deprem konutlarının olduğu bölge gergin günler geçiriyor. İcralık olan depremzedeler isyan etti.

Abone ol

Depremzedeler huzura hasret. 17 Ağustos depreminin ardından Kocaeli'ndeki Arızlı mevkiinde yaptırılan deprem konutlarında gösteriler yapıldı. Polisle depremzedeler arasında arbede yaşandı. Ve işin iç yüzünde çok daha derin sorunlar olduğu ortaya çıktı.

Onlar Arıklı Deprem Konutları sakinleri. Aslında son üç yıldır sakin değil hayli gerginler. Aslında dertleri bir değil bin. Tek istedikleri 99 depreminin ardından Irak hükümetinin 10 milyon dolar bağışlayarak kendilerine hibe ettiği evlerde huzur içinde oturabilmek. Ama olmuyor.

2008 sonunda valilik depremzedelerin kapısını çaldı, "evleri boşaltın burası bürokratlara lojman olacak" dedi.

80 depremzede baskılara dayanamayıp evleri boşalttı, evlerinde kalmakta direnenlere ise icra yolu göründü.

Kocaeli Valiliği, Arıklı Irak Konutları'ndaki depremzedelere aidat ve kiralarını ödemedikleri gerekçesiyle icraya verdi. Ancak depremzedelerin ellerindeki mahkeme kararı bambaşka birşey söylüyor.

İcraları protesto etmek isteyen depremzedelerin sonu ise Emniyet ve hastane oldu.

Gözaltına alınan 9 depremzede serbest kaldı ama Arıklı Konutları'nda hayat hiç de kolay değil.

Depremzedelerin her adımı takip edildiği gibi bu defa da CNN TÜRK tarafından bu olayların haber haline getirilmesi valilik için sorun oldu.

İzmit'li depremzedelerin gözü şimdi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde. Evlerinde huzur içinde yaşamalarını sağlayacak kararın oradan çıkmasını bekliyorlar.