BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Erciyesspor ilk 5’e girer

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Spor Toto Süper Lig’e yeni çıkan Erciyesspor’un Kayseri’ye güç katacağını belirterek, "Erciyessp...

Abone ol

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Spor Toto Süper Lig’e yeni çıkan Erciyesspor’un Kayseri’ye güç katacağını belirterek, "Erciyesspor, ligi ilk 5 takım içinde bitirir" dedi.
Kayseri’nin Süper Lig’de 2 takımla temsil etmesinin şehre katkısının olacağını belirten Süleyman Hurma, "Çünkü güçlü bir şehir olacaktır. 2 takım uyum içerisinde olursa federasyondaki kurumlarda Kayseri şehri güçlü bir şekilde temsil edilecektir. Daha güçlü bir potansiyele sahip olacaktır. Rekabet tabi ki olacaktır. İki takım da kazanmak isteyecektir. Geçmişten olan tecrübemle şunu da biliyorum; biz kendi adımıza kesinlikle böyle bir muhataplık yaşamayacağız. En azından onun sözünü verebilirim. Bize karşı taraftan da bir şey gelirse karşı taraf adına bir şey söylemek isteyen söylerse söyledikleri ile kalırlar. İnşallah Kayseri futbolseverlerini tatmin ederiz. Onları mutlu eden ve yarışan iki takım olacaktır” diye konuştu.
“Ben Erciyesspor’un çok başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü değerli kulüp başkanı çok iyi çok hırslı birisi. Çok iyi bir hoca getirdiler. Fuat Çapa çok iyi bir hoca. Çok önemli oyuncular transfer ettiler. Ekonomik olarak ta zaten bizden daha zayıf durumda değiller. Biz ne kazanıyorsak onlarda aynısını kazanıyor. Hatta bu sene onlar göğüs reklamı almayı becerdiler, biz onu da beceremedik. Dolayısıyla onların hem lige hem bu rekabete katkı sağlayacağına inanıyorum” diyen Hurma şu şekilde konuştu:
“Ben de Erciyesspor’u gelecek sezon ilk 5’de olacağına inanıyorum. Kayseri şehri tüm bunları görmeli bu şehre yeni bir Süper Lig takımı kazandıran başta Melikgazi Belediye Başkanı ve Erciyesspor Onursal başkanı Memduh Büyükkılıç’a Kulüp Başkanı Ziya Eren’e ve tüm yöneticilerine teşekkür etmeli bence"

"ŞAMPİYONLUĞA OYNAMAK İÇİN BÜNYENİN BÜYÜMESİ LAZIM"
Kayserispor Genel Menajeri Hurma, şampiyonluk hedefleriyle ilgili olarak da görüşlerini dile getirerek, "Türkiye’de kim oynar şampiyonluğa? Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve belki Trabzonspor. Peki İngiltere’de kim oynar şampiyonluğa ? Manchester United, Chelsea, Manchester City, Liverpool ve Arsenal. İspanya’da Barcelona, Real Madrid, 17 yılda bir Valencia. Almanya’da kim oynar şampiyonluğa ? Borussia Dortmund ve Bayern Münih. Fransa’da Marsilya ve PSG, İtalya’da Juventus, Milan ve İnter, belki Napoli. Şampiyonluğa oynamak için bünyenin büyümesi lazım" ifadelerini kullandı.
Hurma, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bir kere olmaz mı olur. Durmuş saat bile günde iki kez doğruyu gösteriyor. Biz bu sezon 4 maç fazladan kazansaydık şampiyonluğa oynuyor olurduk. Bugün 12 puan daha koyduğumuz zaman 64 puan yapıyor. Son haftaya kadar şampiyonluğa oynuyor olacaktık. Olmaz mıydık olabilirdik. Bu bizim bütünümüzle, anlayışımızla, planımızla hedefimizle şampiyonluğa oynamak demek değildir. O yüzden diyorum ki hedefi şehir koyabilir. Ben Kayserili değilim. Bazen bir olumlu laf söylediğim zaman insanlar bunu alıp kesip budayıp götürüyorlar. Hiç tanımadığım insanların düşmanlığını kazanmak zoruma gidiyor. Göğsünde reklamı olmayan 4 büyüklerle oynadığı maçı deplasman olarak oynayan bir takımın bir şehrin şampiyonluktan bahsetmesi çok akla uygun bir şey değil. Galatasaray 3 yıllık bir locasını 850 bin Euro’ya satıyorken, 152 tane locayı 3 yıllık peşin para ile satabiliyorken ve o localarda kuyruk olurken biz on bin dolara doğu locayı satamıyorken bundan bahsetmek mümkün değil zaten. Bu sonuçta para olayı bütçe olayı. PSG çatır çatır geliyor. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinden Avrupa Şampiyonu olacaklardır. Neden çünkü bir Arap satın aldı acayip paralar harcıyor acayip transfer bütçeleri koyuyor. Sonuçta hiç kimse sihirbaz değil. Geçen senelerde söylediğim gibi bir kez daha söylüyorum. Bir insan yapamayacağı şeyi istemek yapacaklarını da geri çeker. Beşinci yedinci olabilecek gücün var iken senden şampiyonluk isterlerse bu baskı seni on üçüncü yapar. Bunu da doğru bilmek lazım"

"SİVAS MAÇINDA ÇOK ACI ÇEKTİM"
Hurma, geçtiğimiz sezon en çok Sivas maçında üzüldüğünü belirterek, "Sivas’ta çok acı çektim. 10- 12 dakikada 4 gol yedik. Oysa ki çok iyi futbol oynuyorduk. Bu durum beni çok üzdü. Maçın sonunda bazı taraftarlar arabayla bizim otobüsü takip edip, inanılmaz küfürler ettiler. O kadar üzüldüm ki. Biliyorsunuz yapısal olarak o küfürleri 17 misli ile geri iade edebilirdim. O kadar üzüldüm o kadar acı çektim ki yani reaksiyon verebilecek kadar gücü kendimde bulamadım. Çok acı çekmiştim. O maçta çok üzülmüştüm" diye konuştu. Hurma, "Mersin’de hocasız kazanmıştık. Bu bizim için önemliydi. Eskişehir’de bir katliama uğruyorken, takımımız inanılmaz bir baş kaldırış gösterdi ve kazandık. Buradaki Elazığ maçı yine aynı şekilde bir katliama uğramak üzereyken takımımız baş kaldırış ortaya koydu. Aslında biz bu sezon hiç boş maç oynamadık. Her maçımız final oldu. Bir müddet alt sıralar kurtulmak için ondan sonra da üstü nasıl yakalarız diye her maçımız final oldu. Umutsuzluk olmadı ama şaşkınlık oldu. Bu takım düşer mi diye şehrimizin yetkililerinden soranlar oldu. Bu çocuklar kendi aralarında toplanırlarsa ligi dokuzuncu bitirirler dedim" şeklinde konuştu.

"TAKIMIMIZ KALİTELİ"
"Bizim antrenmanımızı seyredenler sezon başında, devre arasında ‘bu takım şampiyon olur’ dediler" diyen Hurma, "Çünkü makine gibi antrenmanlar yapıyorlardı ve top oynuyorlardı. Herkes büyük bir zevkle izliyordu takımı. Kamp yaptığımız yerlerde ziyaretimize gelen taraftarlar ve kamp yapan takımların hocaları şaşkınlıkla antrenmanı izliyorlardı. O genç oyuncuların nasıl top yaptığını gördüler. Tabi gerçeği oynamak biraz kolay değil. Baskı altında oynamak zor. Şaşkınlık yaşadığım oldu. Burada 3-0 kazandığımız Karabükspor maçı öncesi takımı topladım ’Arkadaşlar biz bu takımı ligde 3. olsun diye kurduk. Bu takım şuanda alttan dördüncü. Yani ben 20 yıldır bu işi yapıyorum. Adımı soyadımı bildiğimden beri futbolla ilgileniyorum. Bu kadar yanılmış olmam söz konusu olamaz. Tabii ki yanılabilirim. Eksik yapabilirim. Neyse sıkıntımız bunu çözelim’ dedim. Onlar da benzer şeyleri dile getirdiler. Takımımızın kalitesini oyuncuların ne kadar kaliteli olduğunu bu işin mutlaka düzeleceğini hepimiz biliyorduk. Prosinecki, Kayseri’ye geldi ve takım ile ilk antrenmanına çıktı. Ben ona takımla ilgili bilgiler verdim. Hangi oyuncuları nereden transfer ettiğimizi, hangi futbolcu hangi mevkide oynuyor söyledim. İlk idmanına çıktı. İdmandan sonra koşarak bahçede oturduğumuz yere geldi. Yüzünde gülücükler açıyordu. Müthiş bir takım dedi. Biz bu takımla kesin UEFA’ya gideriz dedi. Yani böyle net bir dille söyledi. Devre arasında hocaya dedim ki transfer için ne ön görüyorsun? Aynen şunu söyledi; ‘Baktığımda transfer yapılacak bir mevki görmüyorum’ dedi. Biz ona rağmen Ceyhun ve Marko Simic’i kadromuza kattık. Takımdan o denli memnundu. Bunu söyleyen Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından bir tanesi. Bu yüzden biz bu sene acayip şeyler yaşadık. Gözyaşı döktük. Allah’a şükürler olsun ki Allah çalışanların hakkını veriyor" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ İLK 5 İÇİNDE OLMAK"
Kayserispor’un hedefinde sapma olmadığını ve gelecek sezon yine ilk 5 içinde olmaya çalışacaklarını söyleyen Hurma, "İlk 5, bizi yüzde 90 civarında UEFA Avrupa Ligi’ne götürür. Trabzonspor ilk 5 dışında kalınca kupa finalini oynayan takımlar değişti. Genelde ilk 5’in içindeki takımlar kupa finalini oynar. Bizim hedefimiz belli, yine benzer yerde olmak. Bunun için de çabalayacağız. Çok fazla transfer yapmayı düşünmüyoruz. Birkaç tane iyi transfer yapmayı planlıyoruz. Özellikle Riveros’un yerine bir oyuncu transfer edeceğiz. Birkaç tane daha üst seviyeli transfer yapacağız. Nobre’yi zaten biliyorsunuz. Ankaragücü’nden genç oyuncu kardeşimizi aldık" dedi.
Hurma, sezon içinde Kayserispor’dan ayrılan teknik direktör Şota için ise şu şekilde konuştu:
"Şota çok değerli bir insan. Biz kesinlikle onu bırakmayı istemedik. Ancak geldi. Aynen şu ifadeyi kullandı; ’Ben seni abim gibi seviyorum. Başkanı babam gibi seviyorum. Bana burayı verdiniz. Bu takım süper. Benim çalıştırdığım takımlardan daha iyi bir takım. Ben yapamadım. Bir kaç hafta daha böyle giderse sonradan gelen adam da değiştiremez ben sıkıntı veririm’ dedi. Israr etmemize rağmen kendisini ikna edemedik"
(İHA)