BIST 10.793
DOLAR 32,20
EURO 34,80
ALTIN 2.409,16
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erbakan'ın cenazesinde sır buluşma

Erbakan'ın cenazesi Gül, Erdoğan ve Kurtulmuş'u yan yana getirdi. Üç önemli isim Kur'an kursu'nda 15 dakika başbaşa kaldı

Abone ol

Başbakan Erdoğan ile Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, SP lideri Necmettin Erbakan'ın cenazesinde namaz öncesi camideki Kuran kursu binasında yaklaşık 15 dakika görüştüler. Cumhurbaşkanı Gül de oradaydı.

Erbakan'ın cenaze töreni öğrencilerini de bir araya getirdi. Milliyet'in haberine göre cenazede yaşanan sürpriz buluşma şöyle gerçekleşti:

Cenazeye Gül ile birlikte katılan Erdoğan, Kurtulmuş ile büyük kalabalığın yarattığı izdihamın yaşandığı caminin girişinde biraraya geldi.

AYAKÜSTÜ SOHBET

Ayaküstü yapılan sohbetin ardından Gül, Erdoğan ve Kurtulmuş, Fatih Camii Külliyesi içindeki Kuran kursu binasına girdi. Bu sırada korumalar alana kimseyi yaklaştırmadı.

NE KONUŞTULAR?

İçeride yaklaşık 15 dakika kalan Gül, Erdoğan ve Kurtulmuş daha sonra cenaze namazının kılınacağı yere geçtiler. Sohbet eden üç liderin, Kuran kursunda birlikte namaz kılmış olabileceği de öne sürüldü.

KURTULMUŞ: TAMAMEN TESADÜF

O buluşma NTV'de bir programa katılan Kurtulmuş'a soruldu. Söz konusu fotoğrafın siyasi olarak yorumlanamayacağını söyleyen Kurtulmuş şunları söyledi:
"Tamamen tesadüf. Cami kalabalıktı. Ayaküstü başsağlığı diledik. Cenaze şartları içinde oluşmuş bir tablo. Siyasi olarak yorumlanacak bir tablo değil."