BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.493,27
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk DP ile yollarını ayırıyor!

Zeybek'in liderliğindeki DP'de işler karıştı. Cindoruk ve ekibinin partiden ayrılması gündemde

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA KULİSİ- Demokrat Parti Genel Başkanlığı koltuğuna ülkücü kökenli bir isim olan Namık Kemal Zeybek'in oturması ve ardından Saadet Partisi, BBP gibi partilerle ittifak arayışlarının ortaya çıkması DP'nin kurucu başkanı Hüsamettin Cindoruk'u partisiyle yollarını ayırma noktasına getirdi.

Cindoruk'un partiden ayrılarak CHP'ye katılabileceği veya kurulu bulunan DYP'ye gidebileceği konuşuluyor.

Edinilen bilgiye göre Demokrat Parti'nin son kongresinde aday olmayan Cindoruk partideki gelişmeleri izlemeye aldı. Daha önce BBP'de de siyaset yapmış olan Zeybek'in yönetime de bu görüşe yakın bazı isimleri alması, ancak tek bir DYP kökenli isme yer vermemesi partide rahatsızlık yarattı. Cindoruk ve çevresindeki DYP kökenli kurmaylar, "Kırat çizgisinden uzaklaştı", "Kıratta eksen kayması var" yönünde değrelendirmeler yapmaya başladı.

İTTİFAK GERİLİMİ TIRMANDIRDI

Parti içinde rahatsızlığı arttıran ise Erbakan'ın ölümünden sonra ortaya çıkan Saadet Partisi, BBP ve Türkiye Partisi ile olan ittifak görüşmeleri oldu. DP çatısı dışında hiçbir parti ile ittifak arayışına sıcak bakmayan DYP kökenliler arayış içine girdi.

Peki bundan sonra ne olabilir. DYP ile ANAP'ın birleşmesi için çaba harcayan Cindoruk partiden ayrılabilir mi? Buna "Olmaz" diyen yok. Cindoruk'a yakın isimlerden edindiğimiz bilgiye göre masada "CHP-MHP ile güçbirliği" formülü veya kurulu bulunan Çetin Açıkgöz başkanlığındaki DYP'ye katılma gibi iki seçenek bulunuyor.

CİNDORUK CHP'YE OY VERMİŞTİ!

Bir başka formül ise bir önceki seçimde CHP'ye oy verdiği ortaya çıkan Cindoruk'un ekibiyle birlikte CHP'ye katılabileceği yönünde. Kaynaklar bunun da olabileceğini ancak CHP ile bu anlamda resmi bir temasın olmadığını açıklıyor.

GÖZLER DEMİREL VE CİNDORUK'TA

Gelişmeler Cindoruk'un yakın zamanda DP'den ayrılmasının sürpriz olmayacağını gösteriyor. Ancak gözler Demirel ve Cindoruk'un vereceği işarete bakıyor.