BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Ankara Barosu'ndan baskına sert tepki!

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah yapılan baskınların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Abone ol

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteci Nedim Şener ile Ahmet Şık, Ergenekon sanığı Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 16 ayrı adrese yapılan polis baskına tepki gösterdi. Arama kararının 'hukuka ayrıkı' olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Sokakta yaşayan kişilerin mesken özgürlüğü kalmamıştır" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah Ankara ve İstanbul'da 16 ayrı adrese düzenlene polis baskınına ilişkin açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu sert konuştu.

Aralarında gazetecilerinde bulunduğu baskınlara gerekçe gösterilen arama kararlarının 'hukuka aykırı' olduğunu söyleyen Feyzioğlu, "Kararda somut hiçbir gerekçe gösterilmemiştir. Kimin ne ile suçlandığının yazmadığı bir arama kararı olamaz. Soyut gerekçelerle çıkarılan bu kararlar hukuka aykırıdır" dedi.

Vatandaşlara 'sanmayın ki yalnızca soyadı Küçük olanların başına bunlar gelebilir" diyen Feyzioğlu, hiçbir vatandaşın mesken güvenliğinin kalmadığını söyledi.

"Bu korku, bu gelecek güvencesizliği, endişe ne zaman bitecek? Ne zaman insanlar sabahları polis mi savcı mı kapıma dayandı? diye endişe etmekten kurtulacak. Kimse benim bu sözlerimi 'darbe savunuculuğu' olarak algılamasın. Ankara Barosu, darbenin karşısındadır. Benim amacım herkesin özgürlüğüne yapılan müdahaleyi ortaya koymaktır."