BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erbakanın ardından büyük gaf!

CHP'li Ateş savını desteklemek için merhume Nermin Erbakan'ı örnek seçti. Ama büyük gaf yaptı. İşte Ateş'in söyledikleri;

Abone ol

CHP'den bugünlerde gaf üstüne gaf geliyor. Önce Genel Sekreter Önder Sav'ın hac gafının ardından, şimdi de Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in Nermin Erbakan gafı...

Yılmaz Ateş aslında Celal Bayar Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada türban yasağını savunuyordu. Konuşma yaptığı öğrencilere Hacettepe Üniversitesi'nde türbanlı öğrencilerin 'biz erkek muayene etmeyiz. Erkek kadavrasına el sürmeyiz.' dediğini hatırlatıyordu.

NERMİN ERBAKAN NİYE ÖLDÜ?

İşte tam bu noktada büyük bir gafa imza attı. Necmettin Erbakan'ın eşi merhum Nermin Erbakan'dan bahsetmeye başladı ve şunları söyledi:

"Çok özür diliyorum ama Sayın Erbakan'ın eşi niye öldü biliyor musunuz? Halen içim yarılır. Gittiği hastanede bayan doktor yok gece diye erkek doktora el sürdürmedi ve kadıncağız öldü. Yani içim sızlıyor" dedi.

İDDİA DOĞRU DEĞİL

Ateş'in bu sözleri üzerine fikri sorulan Necmettin Erbakan'ın en yakınındaki isimlerden, hukukçu kurmayı Şeref Malkoç iddiaya sert tepki gösterdi. Nermin Erbakan'ın hastalık sürecini yakından bilen isimlerden Şeref Malkoç Bugün Gazetesi'ne konuştu ve şunları söyledi: "Bu söylediği hiçbir şekilde doğru değil. Ahlaki değil. Hiçbir siyasetçinin yapacağı iş değil. Allah akıl versin. Hiçbir zaman erkek, kadın doktor problemi olmadı. İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Saçma sapan bir şey. Allah akıl fikir versin. Yalan uydurarak, üstelik Sayın Erbakan'ın merhum eşinin hatırasına saygısızlık yaparak yalanına destek yaratıyor. Kesinlikle doğru değil" dedi.

3 YIL ÖNCE VEFAT ETTİ

Nermin Erbakan, 2005'te kalp zarında delinmeye bağlı kanama nedeniyle kalp krizi geçirmiş ardından beyin ölümü gerçekleşmiş ve yaşamını yitirmişti. Nermin Erbakan'ın tedavisi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Çobanoğlu koordinasyonundaki doktor heyeti tarafından yürütülmüştü. Necmettin Erbakan, Çobanoğlu’na teşekkür etmişti. Erbakan'ın ölümünün ardından tartışma yaratan nokta ise taburcu edildikten sonra evinde sıcak banyo yapmasının kalp zarındaki delinmeyi tetikleme ihtimali oldu.