BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Enver Yılmaz kimdir Ordu Belediye Başkanı olay oldu

ORDU Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile olan kavgasını Bakan Numan Kurtulmuş'un da olduğu protokole taşıyınca olay oldu. Peki kimdir Enver Yılmaz? Enver Yılmaz saat 12.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

Abone ol

Yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'da Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Emniyet Müdürü Suat Çelik'in protokoldeki kavgasının içinde kalmıştı. Belediye Başkanı Enver Yılmaz saat 12.00'da o kavgaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Kavganın perde arkasında Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik'ın belediye binasını kapattırıp dinleme cihazı arattığı olay bulunuyor. Peki kimdir Enver Yılmaz neden belediye kapatıldı ve dinleme cihazı arandı?

Ordu'daki kavga Enver Yılmaz deliller var dedi açıkladı

20 Mart 1970 Ordu Ulubey doğumlu olan Enver Yılmaz 2002, 2007 ve 2011 genel seçimlerinde milletvekili olarak meclise girmiş. 2014 Yerel Seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Enver Yılmaz'ın asıl mesleği ise avukatlık. Evli ve 2 çocuk babası olan Enver Yılmaz AK Parti belediye başkanı olarak görev yapıyor.

ORDU BELEDİYESİ'NİN ARANMA OLAYI NEDİR?
Geçen Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'daki mitinginin ardından korumalarına talimat vererek, Ordu Büyükşehir Belediyesi´nde dinleme cihazı arattırmıştı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da bu olaya çok bozulmuş ve düzenlediği basın toplantısında Ordu Emniyet Müdürü'nün komplosu ile karşı karşıya olduğunu iddia etmişti.

10 SAAT ARANAN BELEDİYE'DE NE BULUNDU?
Ordu Emniyet Müdürlüğü’nün, 10 saat boyunca Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni giriş çıkışa kapattığını belirten Yılmaz özel ekiple yapılan aramada ne bulunduğunu şu sözlerle açıklamıştı:
-“Ankara’dan bir ekip çağırdılar. Gelen ekibin yaptığı araştırmada, Ordu Emniyet’inin dinleme cihazı diye bahsettiği cihaz TV kumanda aparatı çıktı. Mağdur ve müşteki durumdayız. Büyükşehir Belediyesine karşı bir operasyon varmış algısı oluşturanlarla ilgili gerekli her şeyi biz kendimiz yapacağız” .

Protokolde kavga! Bakan Kurtulmuş olay yerinden uzaklaştırıldı

Ordu'daki protokol kavgası Kurtulmuş da vardı meğer işin aslı...