BIST 10.806
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.428,16
HABER /  GÜNCEL

Enişte gözaltında

Ağabeyi tarafından kurşunlanan genç kadına tecavüz ettiği ileri sürülen enişte Erzurum’da gözaltına alındı.

Abone ol

Gerdek gecesi bakire çıkmadığı gerekçesiyle ağabeyi tarafından kurşunlanan genç kadına tecavüz ettiği ileri sürülen enişte Erzurum"da gözaltına alındı.

Başkent Ankara'da, Y. Ç. adlı genç kadının bakire çıkmadığı gerekçesiyle ağabeyi tarafından vurulmasıyla ilgili soruşturma sürerken, hâlâ komada bulunan genç kadına daha önceden tecavüz ettiği öne sürülen eniştesi O.Ö. Erzurum'da düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

Mamak'ta önceki gün meydana gelen olayda, Taner A. ile görücü usülü evlenen Y. Ç., damat tarafından bakire çıkmadığı gerekçesiyle baba evine geri gönderilmişti. Bunun üzerine Y. Ç., ağabeyi Gökhan Ç. tarafından başından silahla vurularak yaralanmıştı. Olayın ardından Gökhan Ç. kaçarken, azmettirici olduğu iddia edilen baba Hayati Ç. tutuklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, Y. Ç.'ye tecavüz ettiği iddia edilen O.Ö.'yü (36) gözaltına aldı.

Damat: Kızlık zarı diktirmişler

Y.Ç ile geçirdiği gerdek gecesini anlatan damat, anneyi suçladı

Y.Ç.'nin ağabeyi tarafından vurulmasıyla sonuçlanan töre dehşetinin ardından damat Taner Akkaya ve ailesi ilk defa konuştu.

Keçiören Aktepe Mahallesi'nde oturan damat Taner Akkaya, yaşanan olaya çok üzüldüğünü söyleyerek, gerdek gecesi Y. Ç. ile yaşadıklarını, "O gece düğünden sonra evimize geldik. Evde kimse yoktu. Y. çok aceleci davranıyordu. Işıkları açmamı istemedi. Ben de buna itiraz ederek 'Hayır bu ışıklar açık kalacak' dedim. Bunun üzerine lambayı kırdı ve bağırmaya başladı. Neden böyle davrandığını öğrenmek istedim. Ancak bir şey söylemedi. Ertesi gün ben de ailesine götürdüm. Y. Ç.'nin annesi Nurgül, kızının bakire olmadığını biliyordu. Hatta Erzurum'da yaşayan kız kardeşi de biliyormuş. Gerdek gecesi annesi ve ablası sabaha kadar telefonla arayıp 'Tamam mı?' diye soruyorlardı. Meğer Y. Ç. Erzurum'daki eniştesi tarafından tecavüze uğramış ve hamile kalmış. Orada bebeği aldırmışlar. Düğünden önce de kızlık zarını diktirmişler. Durumu anlayınca elimi bile sürmedim."

Öte yandan, baba Hüseyin Akkaya, bundan 3 ay önce dayısının cenazesinde Ç. ailesiyle tanıştıklarını ve orada Y. Ç.'yi beğendiklerini söyledi. Baba Akkaya, Y. Ç.'nin annesi Nurgül Ç.'yi suçlayarak, "Her şey onun başının altında çıktı. Kızının bu durumunu biliyormuş. Annesi, doktora götürüp kızlık zarını diktirmiş" dedi.

Kadın vekiller ziyaret etti

Töre ve Namus Cinayetleri Komisyonu Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyet, baba evinde vurulan Y.Ç"yi hastanede ziyaret etti. Fatma Şahin, genç kadının bitkisel hayatta bulunduğunu belirterek, "Ancak doktorları tansiyonu ve vücut ısısındaki hareketlilikten dolayı umutlular" diye konuştu. Heyette Gülseren Topuz, Semiha Öğüş, İnci Özdemir de bulunuyordu.

Kaynak: Bugün