BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  POLİTİKA

Türbansız köşk geleneği

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in gündeminde türbanlı eş ve Çankaya tartışması vardı.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Demirel, Çankaya Köşkü'nde türbanlı eşin bir engel oluşturmadığını belirtti, ekledi: Ama bugüne kadar gelen 10 Cumhurbaşkanı'nın hanımının türbanlı olmaması bir gelenektir

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı'nı bugünkü Meclis'in seçmesinin büyük sıkıntılara yol açacağını savunarak, seçim istedi.

Süleyman Demirel, Kanal D'de yayımlanan 'Abbas Güçlü ile Genç Bakış' programında, Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bazen de hükümete ağır eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olmasına karşı çıkan Demirel, 'Türkiye'nin kanunlarına göre engel olan madde yok ama geleneklerde var. Bugüne kadar gelen 10 cumhurbaşkanının hanımının türbanlı olmaması bir gelenektir' diye konuştu.

'BEN Mİ YASAKLADIM'

Bazı grupların büyük tepkisine neden olan türbanla ilgili açıklamalarının ardından Demirel, gündemdeki laiklik konusunda yeni mesajlar verdi; 'Türkiye kesinlikle din devleti olamaz' dedi.

Demirel, 'türbanlı öğrenciler Arabistan'da okusunlar' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

'(Türbanı) Ben mi yasakladım. Yasaklayan Anayasa Mahkemesi, yasaklayan Danıştay, yasaklayan üniversite idareleri, yasaklayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Ben yasaklamadım, yasaklayan bunlar. Bu yasaklara karşı çıkıp, bunları tanımak istemiyorsanız ayrı mesele.'

SEZER'E DE GÖNDERME YAPTI

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bir öğrencinin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, İsrail gezisinde Hamas'la bir araya gelmemesini hatırlatarak 'Siz olsaydınız ne yapardınız' sorusuna ise şu cevabı verdi:

'Hamas gelmedi, getirildi. Hamas'ı getiren Türkiye Cumhuriyeti, oraya giden Hamas'la konuşmayan Cumhurbaşkanı. Devlette ahenksizliğin ifadesi. Hamas'ın üstündeki terörist damgası kalkmamıştır, Hamas terörist bir örgüttür. Ben Cumhurbaşkanı olsam gitmezdim.'