BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Luther Kingin arşivi satılıyor

Siyah lider Martin Luther King'in arşivi, belgeleri ve el yazmaları açık artırmayla satılacak.

Abone ol

ABD'nin ünlü siyahi insan hakları savunucusu Martin Luther King'in arşivi, belgeleri ve el yazmaları açık artırmayla satılacak.

Sotheby's müzayede şirketi, King'in bütün arşiv ve belgelerinin, 30 Haziranda New York'ta düzenlenecek müzayedede tek seferde satışa sunulacağını açıkladı.

Sotheby's yetkilisi David Redden, bu arşivin özel şahısların elindeki en önemli Amerikan arşivi olduğunu belirterek, ''Arşiv ve belgeler, gelecek kuşaklara bir bütün olarak nakledilmeli'' dedi.

Şirket, ulusal Amerikan mirasının önemli bir parçası sayılan arşivleri, 2003 yılında da satışa sunmak istemiş, ancak bunda başarılı olamamıştı. Arşiv ve belgeleri elinde bulunduran King ailesi, müzayede fikrine sıcak bakmamıştı.

King'in dul eşi Coretta Scott King'in geçen ocak ayında ölmesi üzerine, varisler koleksiyonun ''uygun bir yere gitmesi'' için artık satış vaktinin geldiğini Sotheby's şirketine bildirdi.


1946 ile 1968 yılları arasındaki döneme ait 10 bin parçadan oluşan koleksiyonun, en az 15 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.