BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Engin Alan'a en çok bu koymuş

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Tükkan bugün Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan MHP milletvekili Engin Alan'ı ziyaret etti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-Geçtiğimiz hafta Silivri ceza evine giderek tutuklu eski Genel Kurmay Başkanı Başbuğ'u, milletvekillerini ve gazetecileri ziyaret eden MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, bugün de Sincan ceza evinde MHP milletvekili Engin Alan'ı ziyaret etti.

Ziyaretini gerçekleştirdikten sonra İnternethaber'e konuşan Lütfü Türkkan, Sincan ceza evinin Silivri'ye göre nispeten daha iyi olduğunu söyledi.

BANA EN ÇOK KOYAN BU OLDU

Oradaki izlenimlerini paylaşan Türkkan, Engin Alan'ın en üzüldüğü şeyin TİKKO, DHKP-C ve KCK tutukluları ile aynı cezaevinde kalmak olduğunu söyledi.
 
Geçen hafta gerçekleştirdiği Silivri Cezaevi ile sincan Cezaevini de karşılatıran Lütfü Türkkan, buranın Silivri'ye göre şartlarının nispeten daha iyi olduğu belirtti. Silivri'de haftada 3 gün verilen sıcak su, Sincan'da her gün olmasını iyi olarak değerlendiren Türkkan sözlerine şöyle devam etti:

"Silivri'de yemekler soğuk gelirken, Sincan'da sıcak veriliyor, her gün sıcak su veriliyor olması daha iyi."

SADECE 10 KİTABA İZİN VERİLİYOR

Engin Alan'ın en büyük şikayetinin sınırlı sayıda kitap olduğuna vurgu yapan Türkkan, içeri sadece 10 kitap almasına izin verilen Engin Alan'ın, "Hükumet'in İmralı'daki çözüm ortağına 10 kitap mı veriliyor sadece?" sorusuna cevap beklediğini de sözlerine ekledi.

Engin Alan'ın Sağlık Bakanlığı tarafından kendisine hediye edilen adım ölçeri kullanmasına izin verilmediğini belirten Lütfü Türkkan, "İmralı'daki bebek katiline jimnastik aletleri gönderen Hükümet, Engin Alan'a Sağlık Bakanlığı'nın hediye ettiği adım ölçere müsaade etmiyor." dedi.

BİR KAZAĞI BİR HAFTA GİYMEK ZORUNDAYIM

Ayrıca Meclis'in Milletvekilleri'ne bastırıp verdiği bloknot ve not kartların cezaevi idaresince Engin Alan'a verilmiyor olmasını da eleştiren milletvekili, bunun sebebinin ne olduğunu merak ettiğini de sözlerine ekledi.

Üzerinde giydiği kazağı Lütfü Türkkan'a gösteren Engin Alan, "bunu bir hafta gitmek zorundayim, zira içeride bulunduracağım kazak sayısı kısıtlı" dedi. 

SİLAHI İLE TESLİM OLMALARI ŞART

PKK lı teröristlerin Haziran'a kadar Kuzey Irak'a çekileceği iddialarını yorumlayan Engin Alan, MHP milletvekili Türkkan'a şu yorumu yapmış:

"Kasım'dan beri zaten oradalar, silahları ile birlikte çekildikleri kamp, Çukurca'ya yürüme yolu bir saat. Silahlı teröristin tekrar inmeyeceği garantisini kimse veremez. Silahı ile Devlet'e teslim olmayan terörist, hiçbir zaman safdışı edilmiş sayılmaz..."

Engin Alan'ın moralinin ve sağlığının yerinde olduğunu söyleyen Türkkan, son olarak, ordudaki son istifalarla ilgili, Mümtazer Türköne'nin; "Öcalan Paşa olsun!" talebi konusunda sohbet ettiklerini de sözlerine ekledi.