BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Engellilere özel kampanya!

Türkiye'de engelli vatandaşların sorunlarını azaltmak için faaliyet gösteren Türkiye Beyazay Derneği, birlikte yaşam kültürünü artırmak için sıradışı bir atılım gerçekleştirdi.

Abone ol

Kurulduğu günden bu yana engellerin toplumsal sorunlarını çözmek için çalışan dernek, yepyeni bir çalışma başlattı. Birlikte yaşama kültürünü artırmak amacıyla başlatılan kampanyanın adı 'Birlikte Yürüyoruz'.

BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

Derneğin Genar Araştırma Danışmanlık Eğitim'e yaptırdığı ankete göre, engellilerle ilgili en büyük sorun, toplumun engellileri yeteri kadar tanımaması. Bu sorunu çözmek için dernek, toplumun engellilerle birlikte yürüyebilmesini, aynı dili konuşabilmesini sağlamayı amaçlıyor. 'Birlikte Yürüyoruz' projesinin başrolündeki kişi ise, çizgi film karakteri küçük 'Fati'.

Elinde bastonu, gözünde siyah gözlükleriyle görme engelli bir çocuk olan 'Fati', engellilerin yaşam tarzını öğrenmek için çocuklara olduğu kadar, yetişkinlere de yardımcı olacak. Yaramaz, akıllı, yetenekli ve espritüel Fati, yaşadığı maceralarla pek bilinmeyen engelli dünyasına ışık tutacak.

3 yıl sürmesi planlanan kampanyanın tanıtımı 30 Kasım'da Emirgan Korusu'ndaki Beyaz Köşk'te saat 19.00'da yapılacak.