BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.401,18
HABER /  DÜNYA

CHP'den atanamayan engellilere destek!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, atanamayan engelli öğretmenlere sahip çıktı ve AK Parti iktidarına 'Engellemeyin yeter' sözleriyle seslendi.

Abone ol

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın 6 Nokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Tatar ve atanamayan engelli öğretmen adayları ile ortaklaşa yaptığı basın toplantısında iktidara ağır suçlamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in bakanlığı dönminde hiçbir engelli öğretmenin atamasının yapılmadığını iddia eden Ağbaba, eski Bakan Nimet Baş'ın "1000 engelli öğretmen atanmalıdır" talimatına rağmen atamaların yapılmadığını söyledi.

Ağbaba şöyle devam etti:

-Cevapsız bırakılan sorularıben buradan tekrar sormak isterim. Daha önce atanan engelli öğretmenler okullarda çalışmıyor mu? Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı okullarda hiç engelli öğrenci yok mu? Okulların engelliler için uygun olmadığının söylenmesi Milli Eğitim Bakanlığı için ciddi bir beceriksizliğin itirafı değil midir?

ENGEL OLMAYIN YETER

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın basın açıklamasının ardından söz alan 6 Nokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Tatar ise yaptığı konuşmada atama bekleyen engellilerin sesi oldu:

-Bugün ülkemizde çeşitli fakülteleri bitirerek gerekli akademik yeterliliği ve formasyonu kazanan çok sayıda engelli kardeşimiz öğretmen olarak atanmıyorlar. Çünkü Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, engellilerin öğretmenlik yapamayacakları şeklinde bir önyargıya sahip. Sayın Bakan bunu her fırsatta ifade ediyor. Oysa Milli Eğitim bünyesinde, önceki yıllarda göreve başlamış çok farklı branşlarda başarıyla görev yapan binlerce engelli öğretmen var. Bakan bey, bunların başarısını görmüyor.