BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  MEDYA

Engelliler Sarayı radyocuları etkiledi

Sosyal ve kültürel programlarla dünden yarına kültür köprüsü oluşturan radyocular, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen “İstişare Programı”nda buluştu.

Abone ol

Sosyal ve kültürel programlarla dünden yarına kültür köprüsü oluşturan radyocular, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen “İstişare Programı”nda buluştu. Bağcılar’da hayata geçirilen projelerin konuşulduğu program sonrası radyocular engelli kursiyerlerin çalıştığı atölyeleri gezdikten sonra 8D sinema merkezinin açılışı öncesi ilk kez 8D film izlediler..

Dünyada sayılı ülkemizde ise bir ilk olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen İstişare Programı'nda buluşan radyocular ilçede gerçekleştirilen projelerle ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı konuşmada kendisinin de bir radyo dostu olduğunu belirterek, “1970’lerden önce yaşayan bütün kuşakların en yakın dostu ve eğlence kaynağı radyoydu. ” dedi. TRT ve özel radyoların yanında 1927’nin Ankara Radyosu’nun gece 19.00’dan 22.00’ye kadar süren sadece üç saatlik yayınlar yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, “Türkiye’de radyoculuğun başlangıç tarihi olan 6 Mayıs 1927’dir. 87 yılda radyoculuk gerçekten çok önemli bir konuma geldi. Türkiye'de 1.000’den fazla radyo ve televizyon kurumu faaliyet gösteriyor. İstanbul’da karasal ortamdan 115, uydu ortamından ise 92 radyo yayın yapıyor.”

Yakın zamanda 98.2 Karadeniz FM'de radyo programcısı Adem Metan'ın konuğu olan Çağırıcı, ulusal medyanın büyük bir kısmının Bağcılar’da olduğunu söyledi. Çağırıcı, “Bu sebeple Yüzyıl Mahallemizde, Hürriyet ve Dünya gazetelerinin yanındaki alana Medya Parkı inşa edeceğiz. İçerisinde oturma alanları, çok özel bir restoranın da yer alacağı Medya Parkı’nda radyo ve televizyoncuların canlı yayın yapabilecekleri stüdyo da yer alacak.” dedi.

“MEDYA PARKI YAPIYORUZ”
1992 yılında ilçe olan ve hiçbir sosyal tesisi olmayan Bağcılar’ın son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade eden Çağırıcı, “Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Tacettin Dergahı Müzesi, Rehabilitasyon Merkezi ve Engelliler Sarayı, Nostalji Bahçelerimiz hizmete sunduğumuz önemli yatırımlarımızdan bazıları. Kaymakamlık ve belediye binası inşa edeceğiz. Altı yılda yedi uluslararası sempozyum düzenleyen tek ilçeyiz.” diye konuştu. Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın da bulunduğu program sonrası radyocular engelli kursiyerlerin eğitim gördükleri atölyeleri gezerek bilgi aldılar. Radyoculara engelli kursiyerlerin ürettiği havlulardan hediye edildi.

Radyocular daha sonra Bağcılar Meydanı’nda inşa edilen ve yakında hizmete sunulacak olan 8D sinema salonunda 8D filmi izlediler.