BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL

Engelli vatandaşların el emekleri görücüye çıktı

Ümraniye Belediyesi, Engelliler Haftası münasebetiyle, engelli vatandaşların el emeklerinin görücüye çıktığı bir sergi düzenledi. Sergide, Ümraniye Belediyesi Engelliler Korosu’nun hazırladığı konser, büyük beğeni topladı.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle engelli vatandaşların sosyal yaşamla bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Engelliler Haftası münasebetiyle, engelli vatandaşların el emeklerinin görücüye çıktığı bir sergi düzenledi.

Ümraniye Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen sergiye Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Engelli vatandaşlar ve Ümraniyeliler katıldı. Sergide Ümraniye Belediyesi Engelliler Korosu hazırladığı konserle Ümraniyelilere müzik ziyafeti verdi.

Başkan Hasan Can; "Mutluluk engelli olmasınlar diye çalışıyoruz" 

Konserin ardından kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması münasebetiyle her sene düzenlediğimiz programlarla engelli kardeşlerimizin marifetlerini sergiliyoruz. Senenin her günü engelli kardeşlerimizle birlikteyiz. Onları hayata hazırlamak için çaba sarf ediyoruz.

Engelli koromuz, engelli kardeşlerimize yaptığımız hizmetlerin en büyük örneğidir Engelli vatandaşlarımız için, bütün parklarımıza, caddelerimize ve kamu alanlarına 15 bini aşkın rampa inşa ettik. Birçok hizmeti hayata geçirdik. Zihinsel engelli olabilirler, yürüme engelli veya görme engelli olabilirler ama mutluluk engelli olmasınlar.

Biz Ümraniye Belediyesi olarak yaptığımız ve yapacağımız birçok hizmette engelli vatandaşlarımızın mutluluk engelli olmaması için çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Daha sonra Engelliler Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalışmalara değinen Başkan Hasan Can, Hükümetin Engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan da bahsetti. Konuşmasının ardından Başkan Hasan Can, Ümraniye Belediyesi Engelliler Korosunun söylediği türkülere eşlik etti.