BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.384,64
HABER /  DÜNYA

Uzayda gitar çaldı

Kanadalı astronot Chris Hadfield, uluslararası uzay istasyonunda kaydettiği müzik videosuyla dünya literatüründeki yerini aldı. <br/>Son 5 a...

Abone ol

Kanadalı astronot Chris Hadfield, uluslararası uzay istasyonunda kaydettiği müzik videosuyla dünya literatüründeki yerini aldı.
Son 5 ayını uluslararası uzay istasyonunda geçiren Kanadalı ünlü astronot Chris Hadfield, Dünya’ya dönmeden önceki son günlerinde yerçekimsiz ortamda kaydettiği müzik videosuyla adından söz ettirdi. Uzayda müzik kaydı yapan ilk insan olarak Dünya literatüründeki yerini alan Hadfield, uzay istasyonunda meşhur İngiliz sanatçı David Bowie’nin Space Oddity şarkısını seslendirdi. Yerçekimsiz ortamda eline aldığı gitarıyla, yayınlandığı 1969 senesinden bu yana Avrupa müzik listelerindeki yerini koruyan Space Oddity şarkısını seslendiren ünlü astronot, bu deneyiminde Kanada Uzay Ajansı’ndan da yardım aldı. Kanada uzay Ajansı yetkilileri, önce David Bowie’nin Space Oddity şarkısının bazı sözlerini ünlü astronotu Dünya’ya tekrar getirecek Soyuz kapsülünü belirtecek şekilde yeniden düzenledi, Daha sonra Chris Hadfield’ın uzayda kaydettiği görüntüleri klip haline getirerek internette yayınlayan Kanada Uzay Ajansı ekibi, bu yolla ünlü astronotun uzayda çektiği müzik videosunu milyonlarca izleyici ile buluşturdu. Kanadalı astronot Chris hadfield’i taşıyan Soyuz kapsülünün ise 146 günün ardından bugün Dünya’ya inmesi bekleniyor.
(İHA)