BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Enerji hatları yer altına iniyor

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, şehir içi enerji nakil hatlarının yeraltına alınmasına başlandı.

Abone ol

2007 yılında çarşı merkezinde bulunan Demirel, Cumhuriyet, Nakipoğlu, Sağlık, Şehit Cavit Kaçmaz ve İbrahim Efe caddelerindeki enerji nakil hatlarının yeraltına alınması ve bu hatları besleyen trafo merkezlerinin yenilenmesiyle başlayan çalışmalar bir süre ara verildikten sonra tekrar başlatıldı.

Daha önce yapılan çalışmalarla şehir merkezindeki hat ve kablo kirliliği ile buna bağlı çarpıklıkların ortadan kaldırılmasından çok memnun olan vatandaşlar, ara verilen yeraltına alma çalışmalarından ümidi kesmişti.
Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, bir süre ara verilen enerji nakil hatlarını yeraltına alma çalışmalarının Şehit Cavit Kaçmaz Caddesi üzerinde bulunan Trafo merkezinden başlayarak, Kızıltepe, Kumtaş, Atatürk ve Özyurt caddelerindeki yeni çalışmalar ile şehrin diğer bölgelerine kaydırıldığını söyledi.

Şehir içi enerji nakil hatlarının yeraltına alınması işinin 15 Temmuz 2010 tarihinde ihaleyi kazanan EB-BA ELEKTİRK TES.SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ. tarafından yapılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, "Yüklenici firma ile Gediz Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince çalışmalar tamamlandıktan sonra kazı çalışmaları sebebiyle bozulan yolların asfalt ve kilit kaplamaları teslim edildiği şekilde yüklenici firma tarafından tamir edilerek şehrimize teslim edilecektir.

Ayrıca, protokol kapsamında Şehir geçiş yolu üzerinde bulunan orta refüj yol aydınlatma işlemi de aynı firma tarafından gerçekleştirilecek. İlçemizin gelişmiş ülke şehirleri gibi sorunsuz elektrik kullanımına başlayacak olması hepimizi sevindiriyor. Çalışmalar tamamlandığında düzensizlikten doğan elektrik kazaları ve maddi hasarlar ortadan kalkacak. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği bulunan Milletvekilimiz Soner Aksoy’a şahsım ve Gediz Halkı adına teşekkür ediyorum. Başlayan enerji nakil hatları yer altına alınma çalışmalarının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.