BIST 10.843
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.441,30
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli APO'nun paltosunu bile asamaz

Her fırsatta Öcalan'ın asılmasını gündeme getiren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye BDP kanadından işte bu sözlerle tepki geldi.

Abone ol

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, ortamı gerecek bir açıklamaya imza attı. Öcalan ile görüşme polemiğine katılan Geylani'nin hedefinde MHP lideri Devlet Bahçeli vardı.

BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, 20 Ağustos günü öldürülen PKK'lılar için Şemdinli Belediyesi bahçesinde kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

DEVLET ÖCALAN İLE GÖRÜŞMEK ZORUNDA

Geylani'ye göre devlet Öcalan ile görüşmek zorunda.. Terörle mücadele için değil savaş için iki tarafın görüşmesi gerektiğini savunan Geylani, çözümün adresi olarak yine İmralı'yı gösterdi:

"Öcalan'la illa ki Başbakan görüşecek diye bir kaide yok. Öcalan ile devlet yetkilisi ya da istihbarat birimleri görüşüyor. Bu savaş PKK'nin silahlı güçleriyle, devletin salahlı güçleri arasında başlamışsa kalıcı barış ancak yine iki taraf arasında gerçekleşebilir. Bunun için de ancak ve ancak Kürt halkının önderi Öcalan'la diyalog kurularak kalıcı bir çözüm sağlanabilir."

"ÖCALAN'IN PALTOSUNU BİLE ASMAYA GÜCÜ YETMEZ"

Açıklamasının dozunu iyice sertleştiren Geylani, Bahçeli'nin adını duyunca tüylerinin ürperdiğini söyledi. BDP'li vekil MHP'lileri çok kızdıracak şu açıklama yaptı:

"Bahçeli gibilerinin güçleri değil Öcalan'ı asmaya, paltosunu ya da çeketini bile asmaya yetmez."

MHP liderinin bu sözlere nasıl bir tepki vereceği ise daha şimdiden merak konusu oldu....