BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.417,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatya'da mülakatla kursiyer alındı

Malatya'da kadın istihdamının desteklenmesi için hibe programı çerçevesinde açılacak eğitim kursu için mülakat yapıldı.

Abone ol

Sağlıkçılar Derneği (SADER) Başkanı Hecmettin Gürbüz, Merkezi Finans İhale Birimine, kadın istihdamının desteklenmesi hibe programı kapsamında hazırlanan proje ile Malatya'da yaşayan 18-30 yaş gurubundaki bayan işsizlere iş imkanı sağlamak için SADER olarak proje hazırladıklarını söyledi.

Gürbüz, "Projenin amacı, son yıllarda hızla gelişmekte olan sağlık sektöründe eksikliği büyük ölçüde hissedilen, Hasta Bakıcısı, Kayıt Kabul Elemanı ve Hasta Hostesi-Doktor Sekreteri gibi iş alanlarında kalifiye personel yetiştirerek sağlık kurumlarına nitelikli eleman arzı sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Malatya Tabip Odasının Proje ortaklığı yaptığı projenin toplam maliyetinin 249 bin 577 Avro olup yaklaşık olarak 11 ay süreceği ve Malatya da 60 kişiye eğitim ve istihdam imkanı sağlayacağı bildirildi.

Başvurunun İş Kur'a yapıldığı ve İş Kur'da yapılan mülakata başvuru yapan 150 lise mezunu kızın katıldığı ve değerlendirme sonunda 60 kişinin eğitime tabi tutulacağı kaydedildi.