BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Enerji Bakanının içi rahat

Aliyev'in "gazı ucuza vermem" söz kaygı yarattı. Fakat Enerji Bakanı'nın bu konuda içi rahat.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Azerbaycan arasında eksik bilgilendirmeden kaynaklanan yanlış anlamalar bulunduğunu, bunların müzakerelerle giderilebileceğini belirterek, BOTAŞ ile SOCAR şirketlerinin görüşmelerinde bir sıkıntı beklemediğini söyledi.

İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen Türkiye 11. Enerji Kongresi ve Sergisi'ne katılan Yıldız, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile sergi açılışını yaparak öğle yemeğine katıldı.

Yemek sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, iki ülke arasında eksik bilgilendirmeden kaynaklanan yanlış anlamalar bulunduğunu, bunların müzakerelerle her zaman aşılabileceğini ifade etti.

Enerji sektörüyle ilgili konularda da yanlış anlamaların telafi edilebileceğini kaydeden Yıldız, ''Bilgi doğru olarak yerine konduktan sonra herhangi bir sıkıntı kalmaz. BOTAŞ ve SOCAR gaz şirketleri görüşmelere devam edeceklerini karşılıklı bildirmişlerdir. Ben bu konuda herhangi bir sıkıntı beklemiyorum'' dedi.

Bir gazetecinin İzmir'de yapılması planlanan termik santrallerin yürütmesinin durdurulması kararıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Yıldız, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu olmayan projelerin izninin olmadığına dair yargı kararı üzerine, bir değişikliğe gidileceğini, bu konudaki toplantıların devam ettiğini dile getirdi.

Yıldız, rüzgar santralleri konusunda yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili hassasiyetlerini bugün bir kez daha dile getirdiklerini, Türkiye'nin yerli kaynaklarını kullanma çabalarını hızlandırması yönünde büyük çabaları bulunduğunu dile getirdi.