BIST 10.082
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.430,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Nasihat çok ama bu okulu gören yok

Burası domuz gribinin yayıldığı Başkent'in ortasında bir okul. Bakanlık önlem için sıvı sabun şart diyor ama bu okulu gören yok

Abone ol


Ankara'da domuz gribi vakası görülen okul sayısı 11'e ulaştı. Korkulan virüs yurda yayılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okullara talimat veriyor, "Okullarda sıvı sabun kullanımı şart" diyor.

NASİHAT ÇOK AMA BU OKULU GÖREN YOK

Sağlık Bakanlığı ve Valilik yetkilileri her fırsatta çıkıp, "Virüsten korunmanın en doğru yolu ellerin özenle sabunla yıkanması" diye uyarıyor. "Okullarda dezenfektan kullanılsın; merdiven başları, trabzanlar, kapı kolları dezenfektanlarla temizlensin" deniyor..

SULARI AKMAYAN TUVALETİ KAPALI OLAN OKUL

Bütün bu uyarıların yapıldığı Başkent'te bir okul rezaleti yaşanıyor.

Akıl alacak gibi değil ama başkentin ortasında bir okulda tuvaletler kapalı; sular akmıyor. 

BAŞBAKAN'IN EVİNİN HEMEN YAKININDA

Üstelik burası sıradan bir okul değil.. Başbakan Erdoğan'ın Subayevlerindeki evinin çok yakınında bulunan ve Erdoğan'ın her fırsatta ziyaret ettiği bir okul. Toygar Börekçi İlköğretim Okulu...

ÇOCUKLAR TUVALETLERİNİ TUTUYOR

Okuldaki tuvaletler 20 gündür kapalı. Su desen tek damla akmıyor. Bu okuldaki öğrenciler domuz gribinden korunmak için ellerini yıkamak için değil sıvı sabun su bile bulamıyor.. Çocukların tuvalet için bulduğu formül ise şöyle: Ya son ders zili çalana kadar tuvaletlerini tutuyorlar ya da anneleri tenefüste gelip alıyor; bir başka yere götürüp tuvaletlerini yaptırıyor.

Okul yönetimi ise bu rezalete "ödenek yetersizliği" diyor. Aslında suyu akmayan okul sadece bu değil. Yurdun birçok yerinde suyu akmayan okula rastlamak mümkün... Doğu ve güneydoğu bölgelerindeki tuvaleti olmayan okul sayısı da hiç az değil..