BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

En ufak bir şey olursa kafasına sıkarız!

3. iddianamenin kilit ismi İbrahim Şahin.. Şahin'e bağlı 12 suikast timinde polis ve subaylar görevli. İşte şok diyaloglar..

Abone ol

İNTERNETHABER


Ergenekon soruşturmasının 3. iddianamesinde yine şok iddialar yer alıyor. İddianameye göre paşalar, profesörler sanık olarak yargılanacak...

3. iddianamenin kilit ismi İbrahim Şahin. Çünkü Şahin'e bağlı 12 suikast timi olduğu

1-200. SAYFALARI İÇİN TIKLA
201-400. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
401-600. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
601-800. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

801-1000. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

1001-1200. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
1201-1427. SAYFALARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
iddia ediliyor. İddianamenin 1 numaralı sanığı ise Prof Yalçın Küçük. Küçük'ten ele geçirilen bazı el

yazısı notlar Ergekenekon'un PKK ile ilişkisi olduğuna yönelik iddiaya delil olarak sunuluyor.

Mahkemenin kararıyla Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Prof. Erol Manisalı, Kemal Yavuz, Tuncer Kılınç, İbrahim Şahin sanık oldu.

Bedrettin Dalan ve Sabih Kanadoğlu ise iddianamede sanık sıfatıyla yer almadı.

İddianameye göre Şahin'in evinde suikast planları ele geçirildi. Şahin'e bağlı 12 suikast timinin olduğu ileri sürülüyor. Bu timlerin içinde muvazzaf subayların da yer aldığı belirtiliyor.

Hatta Şahin'le bir muvazzaf subay arasındaki diyaloglar şu şekilde iddinamede yer alıyor:

Şahin bir muvazzaf subaya telefon açıyor, "Yeraltına çekilmeye hazır mısın" diye soruyor.

Muvazzaf subay cevap veriyor: "Emredersiniz komutanım".

GENELKURMAY'DA ÜST DÜZEY BİR KOMUTANIN      BİLGİSİ DAHİLİNDE

TSK içinde muvvazzaf subaylar ve özel harekatçı polislerden oluşan eylem grubunu 12 ayrı time böldüğü iddia edilen İbrahim Şahin’in, bu yapılanmaya Genelkurmay’da üst düzey bir komutanın bilgisi dahilinde gittiği iddia ediliyor.

İbrahim Şahin’in, bu listeyi oluştururken muvazzaf subay ve polislerle yaptığı telefon görüşmelei de kayıtlara yansıyor. 

YERALTINA İNİYORUZ, HAZIR MISIN?

İrtibatta olduğu kişilere, “Yeraltına iniyoruz. Ailelerinizle vedalaşın” diyen Şahin, tutuklu sanık Teğmen Taylan Özgür Kırmızı’yla yaptığı bir görüşmede, kurduğu eylem timinin amacını şöyle açıklıyor:

“Türkiye’nin iç temizliğinden sorumluyuz. Çok özel bir birlik kuruyoruz, yani biz yetki olarak da her şeyde herkesin üstündeyiz. Kimseden emir komuta almıyoruz.”

"BİRLİK YÜZDE 100 TÜRK OLACAK" EMRİ

TSK içindeki yapılanmanın oluşturulması için Teğmen Kırmızı’ya talimat veren Şahin, 18.11.2008’de yaptığı bir görüşmede, “Şimdi çok kısa zamanda harekete geçeceğiz de yani bu karma bir birlik oluyor. Yani Polis, Özel Tim, Jandarma, Asker, Mitçi neyse yani şimdi benim sen buna göre adam bulacaksın. Yani çok sağlam olacak yüzde 100 Türk olacak tek istediğimiz bu” diyor. Şahin ardından, “Paşamın haberi var yüzde yüz güvendiğin adamlar olmalı” diye de ekliyor. Kırmızı da, kısa süre içerisinde 6-7 teğmenden oluşan bir ekip kuruyor ve emir için haber beklediğini söylüyor.

ARKANA BAKMADAN 6 AY OPERASYONA ÇIKAR MISIN?

Şahin, Antalya Özel Harekat Şubesi’nde grup amiri olarak çalışan Emniyet Amiri Servet Kaynak’la görüşüyor. 06.11.2008’de Kaynak’ı arayan Şahin, “Gözünü dönmeden yani arkana bakmadan 6 ay operasyona çıkabilir misin” diye sorduğu Kaynak’tan şöyle bir karşılık alıyor: Siz nasıl emredersiniz başkanım. Ben her türlü göreve hazırım başkanım.” Şahin, Kaynak’tan da bir ekip kurmasını istiyor. Bir ay sonra yeniden Kaynak’ı arayan Şahin, listeye konulacak adamların “yüzde 100 Türk olması” şartını koşuyor. Şahin, şunları söylüyor: “En ufak bir şey olursa kafasına sıkarız sonra bak yüzde 100 Türk olacak başka bir şey istemiyorum ben.”

İDDİANAMEDE NELER YOK Kİ!
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

DOSYALAR ŞAHİN'İN GÖZÜ ÖNÜNDE MÜHÜRLENDİ

Ergenekon'un 3. iddianamesi soruşturma kapsamında delil toplanması tartışmasına da son 

vereceğe benziyor...  İddianameden anlaşılıyor ki

deliller bu kez daha önceki tartışmalara mahal vermeyecek şekilde toplandı.. Şahin'in evine giren polisler, İbrahim Şahin ve avukatının gözü önünde dosyaların içini dahi açmadan kırmızı mumla mühürledi. Daha sonra Şahin'e bu dosyalar size mi ait diye soruldu.

YALÇIN KÜÇÜK'TEN ÖCALAN'IN ROTASINA AİT NOTLAR

Daha önceki iddianamelerde Ergenekon'un PKK ile ilişki olduğu iddia ediliyordu. Prof. Yalçın 


Ergenekon'da savcılık, 52 sanıklarla ilgili çok ciddi iddialarla bulundu.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

Küçük'te elyazısı küçük notlar ele geçirildi. Teröristbaşı Öcalan'ın Suriye Rusya İtalya Kenya dörtgenindeki rotasına ilişkin notlar bunlar.

Hatırlanacağı üzere Öcalan Rusya üzerinden İtaya'ya Roma'ya gitmiş, sonra İtalya'dan da ayrılmak durumunda kalmıştı. İşte elyazısı notlarda bu rotaya ilişkin krokiler olduğu iddia ediliyor.

Yine PKK iddiasına dayanak olarak sunulan bir diğer delil ise Kent Otel toplantıları... Bu toplantılar da 3. iddianameye girdi. Terör örgütünün amaçları doğrultusunda yapıldığı iddia edilen bu toplantılara Şener Eruygur, İlhan Selçuk, Mehmet Haberal'ın yönetici sıfatıyla katıldığı da iddia ediliyor. Yine Sinan Aygün ve Mustafa Balbay gibi isimlerin de katıldığı öne sürülüyor.

BÜLENT ECEVİT'İN HASTALIĞI DA İDDİANAMEYE GİRDİ

Bülent Ecevit rahatsızlandığında Mehmet Haberal'ın sahibi olduğu Başkent Üniversitesi'nde tedavi görmüştü. İddianamede Ecevit'in burada sağlık bakımından sıkıntı yaşadığı öne sürülüyor. Eski DSP milletvekili, Ecevit'in eski koruması Recai Birgül Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Rahşan Ecevit "Ne zaman ki Başkent Hastanesi'nden çıktık. Ecevit ayaklandı, görevini daha iyi yapar hale geldi"  demişti.

İŞTE YALÇIN KÜÇÜK'LE İLGİLİ ŞOK İDDİALAR... EVİNDEN NELER ÇIKTI? DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Üçüncü "Ergenekon" iddianamesinde, "Yalçın Küçük'ün, 'Ergenekon silahlı terör örgütü' yapılanması içinde üst düzey görevlerde bulunduğu, bu görevleri arasında, PKK ve diğer örgütlerle irtibatları sağlamak, çalışmaları organize etmek ve darbe çalışmaları sırasında yapılacak dezenformasyon faaliyetleri ile gerekli ortamı hazırlamanın yer aldığı sonucuna ulaşılmaktadır" denildi.

Yalçın Küçük'ün emniyet ve savcılıktaki ifadelerine yer verilen iddianamede, Küçük'ün "Ergenekon silahlı terör örgütü" ve PKK terör örgütü ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını, Abdullah Öcalan'a "Sayın" demediğini söylediği kaydedildi.

İddianamade, Küçük'ün savcılıkta da soruşturma dosyasında ve örgüt dokümanı olduğu iddia edilen yazılarda, "
Ergenekon silahlı terör örgütü" üyesi olduğuna
dair en ufak bir ibarenin bulunmadığı ve kanaatine göre sözü edilen örgütün de ciddi bir örgüt olduğunu düşünmediği şeklinde ifade verdiği aktarıldı.

EVİNDEN KÜRTÇE NOTLAR, KÜRDİSTAN HARİTASI, ÖCALAN NOTLARI ÇIKTI

Küçük'ün sorgusunda da benzer açıklamalarda bulunduğu hatırlatılan iddianamede, Küçük'ün, Ankara ve İstanbul'daki evlerinde yapılan aramalarda ise sözde Kürdistan haritası ve Kürtçe gramer notları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Morton Abromowitz'in fotoğrafları ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile avukatları arasında yapılan haftalık görüşmenin özetlenmiş şekilde yayımlandığı internet sitesinden alınmış bilgisayar çıktısının ele geçirildiği bildirildi.


İddianamede, "Bazı beyanları ve birçok telefon görüşmesinden
Ergenekon silahlı terör örgütü üyeleriyle alakalı soruşturmayı çok sıkı takip edip soruşturma hakkında sürekli dezenformasyon yapmasından, Yalçın Küçük'ün 'Ergenekon' silahlı terör örgütü içinde yer aldığı anlaşılmaktadır" denildi.

GİZLİ TANIK: KÜÇÜK, ÖCALAN'IN BEYNİYDİ

Gizli tanık "Deniz"in ifadesine de yer verilen iddianamede, Deniz'in yazar olarak tanıdığı Yalçın Küçük'ün 1993 ve 1996 yıllarında Şam'a Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere geldiğini söylediği ve "Yalçın Küçük'ün adeta Abdullah Öcalan'ın beyni olduğunu" ileri sürdüğü aktarıldı.

İddianamede, "Delillerden, Yalçın Küçük'ün, '
Ergenekon' silahlı terör örgütü yapılanması içinde üst düzey görevlerde bulunduğu, bu görevleri arasında PKK ve diğer örgütlerle irtibatları sağlamak, çalışmaları organize etmek ve darbe çalışmaları sırasında yapılacak dezenformasyon faaliyetleri ile gerekli ortamı hazırlamanın yer aldığı sonucuna ulaşılmaktadır.

3. İDDİANAMEDE SANIK, MÜŞTEKİ VE
MAĞDURLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

SANIK

MEHMET HABERAL


3. iddianameye konu olan 3. Ergenekon davası için ilk duruşma tardihi de belli oldu.

Ayrıntılar için TIKLAYIN

YALÇIN KÜÇÜK
HALİL KEMAL GÜRÜZ.
MUSTAFA KOÇ
ERSİN GÖNENCİ
OĞUZ BULUT
İBRAHİM ŞAHİN
MUSTAFA ÖZBEK
MUSTAFA LEVENT GÖKTAŞ
RIZA FERİT BERNAY
TAYLAN ÖZGÜR KIRMIZI
MUSTAFA ABBAS YURTKURAN
ÜNAL İNANÇ
MUHTEREM BAĞCI
HÜDAYİ ÜNLÜER
FATİH HİLMİOĞLU
İLHAN BULAYIR
ZERRAR ATİK
FAHRİ KEPEK
İLYAS ÇINAR
OĞUZHAN SAĞIROĞLU
ERDAL ŞAHİN
ENGİN AYDIN
ERBAY ÇOLAKOĞLU
CENGİZ KÖYLÜ
CİHANDAR HASANHANOĞLU
MUHAMMED SARIKAYA
FATMA CENGİZ
YAŞAR OĞUZ ŞAHİN
MUHİTTİN ERDAL ŞENEL
MEHMET KORAL
TUNÇER KILINÇ
MÜNÜR KEMAL YAVUZ
HASAN ATAMAN YILDIRIM
HÜSEYİN VURAL VURAL
MUSTAFA DÖNMEZ
MURAT EKE
CİHAN ARIK
ALİ OKTAY ŞAHBAZ
ONUR ÖZDEMİR
EMRE BALTACI
MELİH YÜKSEL
SERVET KAYNAK
FAHRİ SÜSLÜ
KEMALETTİN BALCI
BÜLENT GÜNGÖRDÜ
MURAT ÇAVDAR
MEHMET DALAGAN
AYHAN ATABEK
KENAN TEMUR
EROL MANİSA
MUSTAFA HÜSEYİN BUZOĞLU

MÜŞTEKİ

ALİ BALKIZ
KAZIM GENÇ

MAĞDUR

MİNAS DURMAZGÜLER
MESROB MUTAFYAN

İŞTE 3. İDDİANAMEDE
ÇARPICI AYRINTILAR....

[PAGE]

SUİTAS TİMLERİNİN HEDEF LİSTESİ KABARIK

Ergenekon 3. iddianamesine göre İbrahim Şahin'e bağlı 12 suikast timlerinin hedef listesi kabarık. O listenin en başında da Ermeni cemaatinin dini lideri Mesrob Mutafyan var.

Mutafyan'a düzenlenecek suikast, tüm ayrıntılarıyla planlanmış. Kumkapı'da düzenlenen suikastin krokileri hazırlanmış. Mutafyan'ın aracının kiliseye ne zaman girdiği, ne zaman çıktığı, hangi güzergahı takip ettiği detaylarıyla not alınmış. Hatta fotoğrafları çekilmiş, dosyaya konulmuş.

Mutafyanın aracının nasıl ve kaç kişi tarafından ateş altına alınacağı, atılacak el bombası sayısı, gerekirse Law silahının nereden ateşleneği, suikastçilerin kaçış istikametleri, kaçışta kullanılacak otomobili kimlerin çalacağı bile planda anlatılmış.

Suikast timlerinin bir başka hedefi de Alevi Dedesi Ali Balkız. Onunla ilgili plan da oldukça ayrıntılı. Evinin fotoğrafları, bulunduğu bölgenin krokileri, aracına önce bombayı atacak, sonra silahla tarayacak saldırganın duracağı nokta.

Hatta saldırganın, beklerken içeceği sigaraların sayısı bile planda yer almış.

BAŞBAKAN'A DA SUİKAST PLANLANMIŞ İDDİASI

Listedeki en önemli isim ise Başbakan Tayyip Erdoğan. Erdoğan'a yönelik suikast planının adresi ise, Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandası. O plana göre Başbakan'ın aracı Law silahı ile Ankara'da vurulacaktı. İddialar, Dönmez'in de Şahin'e bağlı çalıştığı yönünde.