BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Biri Meclisin başında biri hapiste!

Ergenekon'dan hayat dersi... Bugün dava yüzünden hayatı değişen bir profesör hünerli elleriyle Meclis Başkanı'nın hayatını değiştirmişti. İşte o hikaye..

Abone ol

Ergenekon öyle bir hayat dersi verdi ki hayatın en gerçek yüzünün buluşturduğu iki isimden biri bugün Meclis'in başında, diğeri cezaevinde.

Ne suikast iddiaları, ne politika, ne kanlı terör örgütünün eylem planları, ne Meclis, ne hükümet... İnsan hayatının belki de tek varlık sebebi, en gerçek yüzü: Sağlık... Can sağlığı.

İşte sağlık sorunu yüzünden karşı karşıya gelen bu iki isimden biri Mehmet Ali Şahin. Diğeri ise Mehmet Haberal.

Şahin, böbrek yetersizliği hastalığının çepeçevre kuşattığı eşinin acısıyla sarsılmıştı... 3 yıl boyunca diyalize bağlı yaşamıştı Saniye Şahin. Bayan Şahin için böbrek aranıyordu. İşte o dönemde, yıl 2006, Başkent Üniversitesi Rektörü olan Mehmet Haberal Şahin'in rahatsızlığıyla bizzat ilgilendi.

TBMM Başkanlığı’na henüz seçilen ve 4 çocuk babası olan Mehmet Ali Şahin’in eşi Saniye Şahin, 10 yıllık böbrek yetersizliği hastalığının ardından böbrek nakliyle tedavi oldu.Saniye Şahin'in ameliyatını Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın ekibi yaptı. Haberal, ameliyatı bizzat yönetti.

Tedavisiyle de bizzat Haberal’ın ilgilendiği Saniye Şahin’e, Türkiye’de yaşamını yitiren Ukraynalı bir kadının böbreği nakledildi. Mehmet Ali Şahin, bir Hıristiyan’dan böbrek nakledilmesi konusunda "Hıristiyan olabilir, ne fark eder? Sonuçta insandı" dedi. Ancak Şahin, "Ben henüz organ bağışında bulunmaya cesaret edemedim, başkalarına söylemeden önce kendim yapmalıyım" diyerek, kişisel tavrını da ortaya koydu. Bülent Ecevit İddianamede Haberal’ın, eski Başbakan Bülent Ecevit’in hastalığına yanlış tedavi uygulayarak hastalığın süresini uzattığı ve bu yolla hükümeti yıkmayı amaçladığı yer aldı.