BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

En ucuz 600 ürün garantisi

Real, belirlediği 600 temel ihtiyaç maddesini bir yıl boyunca önemli fiyat indirimleriyle satışa sunacak.

Abone ol Parakende sektörünün önemli temsilcilerinden Real, 600 temel ihtiyaç maddesini bir yıl boyunca ‘en ucuz fiyata satmak’ amacını taşıyan projesini hayata geçirdi.

Real Genel Müdürü Kubilay Özerkan, projeyle ilgili bilgi vererek, ekonomik durgunluğun tüketici alışkanlıklarını hızla değiştirdiğini, bu değişimin 2008’in son 4 ayında artarak devam ettiğini ve ucuza kayma bulunduğunu ifade etti. Bu değişimi önceden tahmin ederek 2008’in son çeyreğinde başlattıkları çalışmayı sonuçlandırdıklarını belirten Özerkan, ailelerin tencerelerini daha ucuza kaynatmalarını sağlamak için geliştirdikleri 5 ayaklı programın ilk ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi.

SEPET YÜZDE 10 DÜŞTÜ

Ekonomik krizin perakende sektörüne etkilerine de değinen Özerkan, 2008’in başı ile sonu arasında sepet ortalamasında yüzde 10 civarında düşüş bulunduğunu, alışveriş sıklığının ise arttığını belirtti. Özerkan, tüketici alışkanlıklarının değiştiğini de ifade ederek, durgunluğun kriz ortamıyla artmaya başladığını, bunu son zamanlarda daha çok gözlemlediklerini söyledi.

2008’in başı ile sonu arasında sepet ortalamasında yüzde 10 civarında bir düşüş olduğunu ifade eden Özerkan ‘Alışveriş sıklığı artıyor, sepet ortalaması düşüyor’ dedi. Özerkan, tüketici değişimlerine ilişkin olarak da ‘Artık but satmıyoruz da ön kolu daha fazla satmaya başladık. Zaten ayçiçeği yağından kanolaya bir yöneliş vardı. Makarnada daha ucuza gidiş var. Klasik peynirden kültürlü peynire bir kayış var’ dedi.