BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,32
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

En iyi kameraya sahip akıllı telefon hangisi?

Geçtiğimiz günlerde internet kullanıcılarına bir anket sunuldu! Hangi akıllı telefonun kamerası daha iyi? Anketinde internet kullanıcılarının tercihi...

Abone ol

Akıllı telefon pazarında rekabet tüm hızıyla sürerken üretici firmalar, batarya gücü, daha hafif ve ince kasa, yüksek performans sunan işlemcilerin yanı sıra kamera donanımıyla da kullanıcısının beğenisini kazanmaya gayret gösteriyor.

Son zamanlarda ön kamerayı 5 Megapiksel ve üzeri seçip, flaşla destekleyen üreticiler Selfie telefonuyla karşımıza çıkıyor.

Akıllı telefonlar tercih edilirken bir süre önce kasanın kızaklı mı, kapaklı mı yoksa düz mü olacağına bakılırken, şimdi işlemci performansı, pil süresi, ince ve hafif kasa özelliği ve elbette kamera değeri olan megapiksel oranlarına bakılıyor.Phonearena ise sıkı rekabetin yaşandığı akıllı telefon pazarındaki akıllı telefonların kamerasını internet kullanıcılarının karşılaştırmasını istedi.

Yeni nesil akıllı telefon modelleriyle aynı ışıkta ve mekanda aynı cismin fotoğrafını çekerek anket haline getiren Phonearena sitesi, yapılan anketin sonucunu kendi sitesinde yayımladı.Apple’ın yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone6Galaxy Note 4, Galaxy S5, Sony’nin Xperia Z3 ve LG G3’den oluşan anketin birincisi, Samsung’un Android’li gözbebeği Galaxy Note 4 oldu.

Yapılan o anketi ve en iyi fotoğraf çeken akıllı telefonu