BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dropbox da hacklendi

Bulut depolama platformlarına yapılan saldırılar devam ediyor! Şimdi de sırada Dropbox var; 7 milyon kullanıcı şifresi ve bilgileri çalındı!

Abone ol

Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız ve sizlerle de anlık olarak paylaştığımız hacklenme olaylarına bir yenisi daha eklendi. iCloud, Amazon, Gmail ve SnapChat vs. derken birçok platformun hacklenme olaylarına şimdi de popüler çevrimiçi depolama alanı Dropbox katıldı.

Hacklenen sitelerin yönetimi tarafından her seferinde resmi olarak, “şifreleri kolay seçiyorlar” veya “bu kullanıcı hatasından kaynaklanan bir olay” açıklamaları, Dropbox ile geçerliliğini yitirebilir. 7 Milyon online üyenin bulunduğu bulut depolama platformu Dropbox, güvenlik uzmanları tarafından eleştirildi.

Art arda yaşanan hacklenme olayları ise akıllara, farklı bir açığın bulunduğunu ve aynı ekip tarafından sırayla gerçekleştirildiğini getiriyor. Dropbox tarafından yalanlanan hack olayının ardından yetkililer, şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini uyardı. Yeni gelişmeleri yeniden sizlerle paylaşacağız.

Eğer sizin de bir Dropbox hesabınız varsa ve aktif olarak kullanıyorsanız şifrenizi değiştirmenizi ve yeni şifre kombinasyonunuzda büyük ve küçük harf, rakam ve noktalama işareti kullanmanızı öneririz. 

İnternet dünyasını kasıp kavuran bir diğer hacklenme haberi ise Snapchat’den geldi. Snapchat’in konu ile ilgili son durumunu