BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  GÜNCEL

En ilginç metrobüs şikayetleri

Her gün yüzbinlerce insanın kullandığı metrobüste şikayetler bitmek bilmiyor. Vatandaşlardan gelen birbirinden ilginç şikayetler, metrobüslerin durumunu gözler önüne seriyor.

Abone ol

İNTERNET HABER / ÖZEL İÇERİK

İstanbul’un trafik sorunu herkesin malumu... Vatandaşlar özellikle işi gidiş ve dönüş saatlerinde yollarda “bir ömür harcıyor.” Kentin en işlek otoyolu E-5’teki sorunu çözmek için konulan metrobüs hattı ise yoğun kullanım nedeniyle, deyim yerindeyse eziyete dönüşüyor.

Türkiye nüfusunun yüzde 20’sinin yaşadığı İstanbul’da metrobüsü kullanan vatandaşlar, hızlı ulaşım avantajının yanı sıra bir dizi zorlukla da karşılaşıyor. Bunların başında hiç kuşkusuz araçlardaki yoğunluk geliyor. Hatta bazı durumlarda duraktan metrobüse binmek bile imkansız… Araçlarda “nefes nefese” seyahat edilmesine yetersiz araç sayısı da eklenince toplu taşıma İstanbullular için tam bir çileye dönüşüyor. Metrobüste yaşanan sıkıntılar her ne kadar sosyal medyada espiri konusu olsa da vatandaşlar yetkililere seslerini duyurmak için farklı mecralar da kullanıyor.

İnternethaber.com muhabirinin derlediği bilgilere göre, Şikayetvar.com’a gelen mesajlar da sorunun önemini ortaya koyar nitelikte. Kimi vatandaşlar, metrobüs bekledikleri sürelere isyan ederken, kimi de araca binme “mücadelesi” sırasında saçının koptuğunu belirtiyor… Ayrıca şikayetlerde şoförün seyir halindeyken fındık yemesine de, kadınlara “özel ilgi” gösterilmesine de yer veriliyor. İşte birbirinden ilginç şikayetler: 

“METROBÜSE BİNERKEN SAÇIM KOPTU…” 

Çiğdem B: Daha önceki mesajlarıma ne yanıt ne sonuç aldım. Ama inanın her geçen gün kısa bile sürse yolculuklar, kavgalar gürültüler isyanlar yaralanmalar… Yolculuk tamamen insanlık dışı. Birbirine kenetlenmiş ve birbirine bir o kadar yabancı sinirli insanlar. Fotoğrafta sabahki yolculukta metrobüse binerken saçımın bir başka yolcunun binme çabasında yolunmuş halinden ufak bir örnek var. Her gün bu tür hasarlar oluşuyor ve fotoğraflayıp yollamaya devam edeceğim. 


metrobus-kopan-sac-haber.jpg 

Behlül K: İlk ulaşıma açıldığı zamanlarda 30 dakikada Avcılar'dan Topkapı'ya giden metrobüse, şu an vatandaş Mustafa Kemal Paşa durağında sadece metrobüse binebilmek için bekliyor. İçtimaya çıkan bir bölük asker sayısı kadar insan birikiyor. Çözüm istiyoruz çözüm. 

KADIN YOLCU İÇİN GERİ DÖNDÜ

Dursun Ali S: Bu gece saat 02:09’da Zincirlikuyu metrobüs durağından Avcılar istikametine giden metrobüse bindim. Ayakta duruyorum ve şoför benim daha arkaya gitmemi istedi. Araçta gidilecek yer yok; bir sonraki durakta ineceğimi beyan ettim. Hala bana söylendi ve metrobüs hareket etti. 3 metre gittikten sonra durdu ve geri gelip bir bayan yolcuyu aldı. O yolcu bayan olmasaydı geriye dönüp almayacaktı. O bayan tam şoförün yanında durdu. Bana söylediği gibi bayana arkaya gidin demedi. Böylesine saygısız ve ayrımcılık yapan şoförleri kınıyorum. 

Banu Betül T: Zeytinburnu'ndan Zincirlikuyu'ya doğru hınca hınç bir metrobüste giderken şoförün devamlı olarak eğilip yerden bir şeyler aldığını fark ettim. Daha sonra dikkatli bakınca şoförün yerdeki poşetten fındık alıp direksiyonun üstünde kırdığını gördüm. Bu esnada yola bakmak yerine fındığı kırmakla meşguldü. Metrobüste bile can güvenliğimiz yok. 

“İNDİM AMA YENİDEN BİNEMEDİM…”

Sercan G: 06.03.2013 tarihinde Küçükçekmece’den metrobüse bindim. Tabii her zamanki gibi sıkış tıkış seyahat ediyorum. Cennet durağında insanların inmesi için araçtan inip hemen kapının yanında tekrar binmek için bekledim. Ancak insanların inmesi biter bitmez şoför kapıyı kapattı ve gaza basarak uzaklaştı. Beni kapının yanında görmesine rağmen dalga geçer gibi binmeme izin vermedi. Milletle ne güzel dalga geçiyorsunuz! 

Zehra T: Uzunçayır metrobüs durağından, Kartal yönüne gitmek için merdivenlerden inerken, üstten metrobüsün geçmesi sonucu orada ne kadar birikmiş çamurlu su varsa hepsi başımızdan aşağıya üzerimize aktı. Kaç tane insan o çamurlu su ile mağdur olup sırılsıklam oldu. Kış ayları geldiğinden dolayı konuyla ilgili olarak acil çözüm sağlanarak bir daha böyle bir durumun tekrarlanmamasını istiyoruz.

“TEYZEYİ AZARLADILAR…”

Demirtunç C: Bugün metrobüste şoför otobüse sakince binmeye çalışan bir teyzenin üstüne kapıyı kasti olarak kapattı. Teyze can havliyle bağırınca kapıyı açtı ancak tüm otobüsün gözü önünde teyzeyi azarlayarak tekrar üzerine kapattı. Lütfen gerekli uyarı ve cezayı verin. Oradaki sizin bizim annemiz, ninemiz olabilir. Bırakın büyükleri, insana bu şekilde davranılmaz. 

Emre B: Metrobüslerde bulunan üstteki tutma yerlerine her binişimde iğreniyorum. Metrobüs geldi geleli herhalde hiç değişmedi. Kaç milyon kişinin elinin kiri orada leş gibi pislik tabakası oluşmuş.

Dezenfekte olduğunu söylüyorlar. Geçenlerde hem e-posta attım hem aradım şikayet hattını aradım, size bilgi vereceğiz dediler ama hiç ses yok. Bir de şoförlerin ani kalkış ve duruşları adamı çıldırtıyor. 

“KOŞTUR KOŞTUR YETİŞEMİYORUZ”

Aydın B: 100 metre uzunluğunda bir alan düşünelim. Arkadan hiçbir araç gelmediği halde gelen en sonda duruyor. Yaşlı insanlar hızlı hızlı kan ter içinde yetişmeye çalışıyor ama yetişemiyor. Yorgun argın dönerken bu sefer öteki araç gözüküyor ona doğru koşuyorlar. Yaşlı insanlar için tam bir eziyet. Metrobüs nerede durmalı bununla ilgili uyarı yazıları konulmalı. 

Selim G: Yaşlılar, engelliler, kadınlar, çocuklu aileler ayakta, hatta metrobüse bile binemiyor. Acımasızca ezip geçiyor insanlar. İnsanları böylesine “koltuk savaşçısı yolcu” kategorisine sokan ise sefer sayısını yetersiz koyan İETT'dir. Şikayetçiyim. Yapılan bir hizmet bu kadar felakete dönüştürülebilir.