BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,11
ALTIN 2.518,82
HABER /  GÜNCEL

En gerçekçi rolü oynadılar

Kadıköy Belediyesi Kadın Konukevi'nde barınan kadınlar, ailelerinde yaşadıkları şiddeti, tiyatroda canlandırdılar.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi Kadın Konukevi'nde barınan kadınlar, ailelerinde yaşadıkları şiddeti,acıyı tiyatro sahnesinde canlandırdılar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında tiyatro sanatçısı Hayal Atan'ın yazıp yönettiği “Kadın İnsanoğlunun Anasıdır” adlı oyunla ilk kez sahneye çıkan kadınlar, başarılı oyunlarıyla ayakta alkışlandılar.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde sergiledikleri oyunla, yıllarca gördükleri şiddeti kendi içlerinde yaşayan ve herkesten saklayan kadınlar ilk kez kendilerini oynayarak kimi zaman komik kimi zaman dramatik öykülerle hayatlarının en acı dönemini seyircilerle paylaştılar.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezinde ilk gösterimi yapılan oyunu 8 Martta Kuşadası'nda sergileyecek olan kadınlar, kol kırılır, yen içinde kalır diye düşünmeden susturulmuş, bastırılmış hayatlarını sahneye koydular. 8 Kadının tek sahnelik oyunu Tiyatro Sanatçısı Ali Erdoğan’ın“Utanç Yolu” adındaki töre cinayetlerini eleştiren belgeselinin yayını ile son buldu.

Oyunu izleyenler arasında yer alan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kadınların toplumuzda sözde baş tacı edildiğini belirterek, “uygulamayarda maalesef kadının adı yok. Hala kadınlarımızı ikinci sınıf vatandaş olarak gören yerel yönetimler var. Bu oyunu sergilemekteki amacımız toplum içinde bazı kadınlarımızın çektiği acıları ve zorlukları bir parça da olsa yansıtıp,herkesin üzerine düşen görevi yapmasını sağlamak” dedi.

İlk oyunlarında büyük beğeni toplayan kadınlar ise tiyatro oyunu ile acılarının hafiflediğini belirttiler..