BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

En etkin ikna yöntemi!

Sıkı durun!.. Karşınızdakini ikna etmenin sihirli formulünü açıklıyoruz.

Abone ol Bir tartışmada çok konuşan kişi karşısındakinin zihinsel pillerini tüketiyor. Böylece tartışmadaki sessiz tarafın ‘ikna olmaktan’ başka çıkar yolu kalmıyor

ABD’li sosyal psikoloji uzmanları, en etkin “ikna yöntemlerini” belirlemek için bir dizi araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarını da New Scientist dergisinde yayımladı.

Uzmanlar, belirli bir konuda tartışan iki kişiden devamlı soru soran ve konuşanın, tartışmadan galip çıkmasının çok büyük bir olasılık olduğunu ileri sürdü.

Devamlı konuşan tarafın karşısındakinin beynini yorduğunu ve “zihinsel pillerini tükettiğini” vurgulayan uzmanlar, bu şekilde çok konuşanın fikirlerine direnme gücü kalmayan sessiz tarafın ikna olmaktan başka şansının kalmadığını söyledi.

Uzmanlar diğer ikna yöntemlerini de şöyle sıraladı: Konu üzerine tereddüt etmeden ve kesin konuşmak. Görüşmeleri yüz yüze yapmak. Kendi fikrine aykırı argümanları tereddütsüz reddetmek.

Uzmanlar, “Eğer zihninizin yorgun olduğunu hissediyorsanız biriyle tartışmaktan kaçının, hatta alışverişe bile gitmeyin. Böyle günlerde istemediğiniz şeyleri satın alma ihtimaliniz çok yüksek” diye konuştu.