BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  SPOR

En büyük ödülü aldı

Yarışmada birinciliğe koşuyordu ama öyle bir şey yaptı ki dünya birincisi oldu.

Abone ol

Trabzon'da ilköğretim okulları arasında düzenlenen atletizm yarışmasında birinciliğe koşan Hilal Coşkuner, arkasından gelen en büyük rakibi Sibel Yur'un yere düşmesi üzerine onu yerden kaldırmıştı. Bu nedenle yarışmayı kaybeden 12 yaşındaki Hilal Coşkuner, dünyanın en büyük Fair Play ödülüne layık görüldü.

2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü, küçük Hilal'in oldu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Fair Play Konseyi'nin (CIFP) Paris'te yaptığı toplantıda, ödülleri kazanan sporcular belirlendi. Konseyin, TMOK Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın da katıldığı toplantısında, Hilal Coşkuner'e oy birliği ile en büyük Fair Play ödülü olan Modern Olimpiyat Oyunları'nın kurucusu Baron Pierre De Coubertin'in adını taşıyan ödülün verilmesi kararlaştırıldı.

24 YIL SONRA GELDİ

Erdoğan Arıpınar, konseyin bu kararı oy birliğiyle ve alkışlarla verdiğini belirterek, "Bu, Türkiye'nin dünyada Fair Play davranışıyla tanıtılması bakımından gurur verici bir olay. Bu ödülü tam 24 yıl önce İsmet Karababa kazanmıştı" dedi. Aldığı ödülle büyük mutluluk yaşayan Hilal Coşkuner, "Birinci olsaydım bir tane madalyam olacaktı. Şimdi odam ödül dolu” dedi.