BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Emniyetten konforlu eğitim merkezi

AB'ye uyum kapsamında harekete geçen Emniyet, 'Uluslararası Polis Eğitim Merkezi' için düğmeye bastı.

Abone ol

AB'ye uyum kapsamında harekete geçen Emniyet, mevcut eğitim ünitelerini tek çatı altında birleştirecek 'Uluslararası Polis Eğitim Merkezi' için düğmeye bastı. Aynı anda üç bin kişiye eğitim imkanı sunacak olan merkezde, yüzme havuzundan stadyuma kadar yok yok.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin ulusal programında AB'ye taahhüt ettiği Avrupa standartlarında hizmet içi eğitim merkezini yaşama geçirmek için kolları sıvadı. Uluslararası Polis Eğitim Merkezi (UPEM) adı verilen merkez için Ankara'nın Pursaklar İlçesi seçildi. Saray ve Sirkeli beldeleri sınırları içindeki hazine arazisi, bu çerçevede emniyete tahsis edildi.

ÜÇ BİN KİŞİYE BİRDEN EĞİTİM  

 Aynı anda üç bin kişiye eğitim verebilecek olan merkezin yaklaşık 200 milyon liraya mal olması bekleniyor. 2012'de hizmete girmesi planlanan merkez, idari bina, eğitim üniteleri, kongre merkezi, arena, sosyal tesisler, pratik eğıitim şehri, ileri sürüş teknikleri parkuru, spor salonu, yüzme havuzu, stadyumdan oluşacak. Beş yıldızlı merkezin 200 milyon liralık faturası, kurum bütçesi, BM, AB, İNTERPOL, TÜBİTAK ve TİKA'dan sağlanacak fonlarla karşılanacak.


TEK ÇATIDA TOPLANACAK

Hala Emniyet bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC), Suç Araştırma ve Soruşturması Eğitim Merkezi (SASEM), Kriminal Teknik Eğitim ve Araştırma Merkezi (KATEM), İstihbarat Akademisi (İSAK), Polis Sürekli Eğitim Merkezi (POLSEM), Bilgi İşlem Eğıitim Ünitesi ve Kastamonu'daki Trafik Eğitim Merkezi de UPEM çatısı altında toplanacak.

12 akademi daha açılacak

Uluslararası eğitim merkezinde ayrıca Terörizmle Mücadele, Adli Bilimler, Trafik Yönetim ve Güvenliği, Bilişim ve Yüksek Teknoloji Suçlarıyla Mücadele, Polis Liderlik ve Yöneticilik, BM Barışı Koruma ve Destekleme, Bomba İmha ve İnceleme, Güvenlik ve Toplumsal Olaylara Müdehale, Suç Önleme Stratejileri, Önemli Kişi (VIP) Koruma, Atış ve Taktik Eğitim Akademisi ile Uzaktan Eğitim ve E-Öğrenme üniteleri açılacak.