BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  DÜNYA

Emniyetten beklenen açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ABD Savunma Bakanı Caryn C. Hollis’in ziyaretine ilişkin açıklama yaptı. <br/>İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkoti...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ABD Savunma Bakanı Caryn C. Hollis’in ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “ABD Savunma Bakanı’nın Uyuşturucu ve Küresel Tehditlerle Mücadeleden Sorumlu Yardımcısı Caryn C. Hollis, iki ülke arasındaki uyuşturucu ve mali suçlarla mücadele işbirliğini geliştirmek üzere Mali Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şubelerinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk ve diğer Türk yetkilileri ile bir araya gelmiştir” denildi.
Görüşmede, uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili son dönemde yaşanan gelişmeler ve bu hususta ABD ile Türkiye arasında işbirliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilerek, “Yetkililer uyuşturucu kaçakçılığı, mali ve organize suçlarla ilgili soruşturmalar esnasında iki ülkenin ilişkilerinin nasıl güçlendireceği hususunda görüşlerini ve endişelerini paylaşmıştır. Bayan Hollis geçen hafta başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, Başkan Barack Obama ile görüşmesi ile oluşan güçlü bağların iki ülke arasında her alanda sürdüğünü beyan etmiştir’’ denildi.
Öte yandan, Hollis’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nü ziyareti sırasında, ABD Uyuşturucuyla Mücadele Örgütü Ortadoğu Sorumlusu Mark Destito da hazır bulundu.
(İHA)