BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.438,70
HABER /  DÜNYA

330’u bulursak...

Sivas’ta AK Parti İl Başkanlığı ve esnafı ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “330 milletvekilini bulursak Anayasa’da gerekli değişi...

Abone ol

Sivas’ta AK Parti İl Başkanlığı ve esnafı ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “330 milletvekilini bulursak Anayasa’da gerekli değişikliği yaparız" dedi.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldikten sonra AK Parti Sivas İl Başkanlığını ziyaret etti. Çağlayan, burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretine değinerek, “Sayın Başbakanımıza hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına gösterilmemiş olan bir ilgi ve alakayı gösterdi Amerika Birleşik Devletleri. Tabii Amerika Birleşik Devletleri dünyanın süper gücü. Toplam dünya ticaretinin neredeyse yüzde 25’i bu ülke tarafından yapılıyor. Dünyanın bu süper gücü tarafından Sayın Başkanımıza, onun şahsına ve onun şahsında Türkiye devleti ve milletine gösterilen sevgi ve saygı gerçekten göğsümüzü kabartmış ve duygulandırmıştır” dedi.
Anayasa değişikliği konusunu da değerlendiren Çağlayan, “Anayasa değişikliği için 330 milletvekilinin oy vermesi, onay vermesi gerekiyor. Geçen dönem böyle yapmıştık. Bizim şu anda milletvekili sayımız 326. Bu rakam tek başına yeterli değil. Eğer 330 milletvekilini bulursak Anayasa’da gerekli değişikliği yaparız, evelallah milletimizi götürürüz. Milletimiz seçim ve referandumda ne yapmışsa bu sefer de aynısını yapar, Türkiye gerçek bir demokrasiye kavuşur çünkü ülke bugün ihtilalcilerin yapmış olduğu bir anayasa ile yönetiliyor ve Türkiye bunu hakketmiyor” diye konuştu.
Bakan Çağlayan daha sonra esnafı ziyaret etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Bakan Çağlayan’a, üzerinde adının yazdığı “58” numaralı forma hediye edildi. Çağlayan, daha sonra hava yolu ile Sivas’tan ayrılarak Ankara’ya hareket etti.
(İHA)