BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.435,00
HABER /  DÜNYA

Zirve Yayınevi Davası gizli tanığı ifadelerini sürdürüyor

Malatya’da, Zirve Yayınevi davasının duruşmasında ifade veren gizli tanık İlker Çınar, 7’nci günde de ifadesini bitiremedi. <br/>Malatya 3. ...

Abone ol

Malatya’da, Zirve Yayınevi davasının duruşmasında ifade veren gizli tanık İlker Çınar, 7’nci günde de ifadesini bitiremedi.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 71. duruşmanın 2. oturumunda, gizli tanık İlker Çınar, “Genelkurmay Başkanlığı mahkemeye ‘1999 yılından sonra TUSHAD diye bir kuruluş yoktur’ şeklinde cevap göndermiştir. Ancak Hurşit Tolon’un avukatının bireysel başvurusu üzerine Genelkurmay Başkanlığı tarafından verilen cevapta, ’TUSHAD diye bir kuruluş kurulmamıştır’ şeklinde cevap verilmiştir. Her iki cevap da birbirinden farklıdır. Genelkurmay Başkanlığı TUSHAD’ın var olduğunu bürokratik bir dille belirtmiştir. Anlayan, anlasın demiştir. Verdiğim ifadelerde en ufak bir çelişki yoktur. Bu davayla ilgili hatırladığım yeni bilgileri de verdim. Ben 23 Kasım 1993 tarihinden itibaren TUSHAD bünyesindeki Beyaz Kuvvetler’de göreve başladım. Benim TSK’dan ilişiğimin kesilmesi tamamen formalite icabıdır. Ben 2009 yılında içinde bulunduğum yapının devlet olmadığını görerek, adli mercilere başvurdum. TUSHAD Genelkurmay’a bağlı değildir. JİTEM gibi TUSHAD da Genelkurmay’dan gizlenmiştir. TUSHAD ve Beyaz Kuvvetleri yasalarda aramak doğru değildir” ifadelerini ileri sürdü.
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un, ’askeri disiplin açısından bir orgeneralin direkt askerden atılmış bir uzman onbaşı ile irtibat kurmasının mümkün olmadığı’ şeklindeki ifadesi hakkında ise Çınar, “TUSHAD askeri bir disiplin içinde kurulmamış ki askeri disiplin olsun. Tamamen gizli bir örgüttür. Buradan ayrılmak ancak ölünce olur” iddiasında bulundu.
Mahkeme, duruşmayı 22 Mayıs Çarşamba gününe erteledi.
(İHA)