BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.499,39
HABER /  GÜNCEL

Emniyet 79 ilde harekete geçti son dakika operasyonlar

İSTANBUL, Eskişehir, Adana, Gaziantep...Emniyet Genel Müdürlüğü ülke genelindeki uyuşturucu satıcılarına yönelik binlerce personelle 79 ilde operasyon gerçekleştirdi.

Abone ol

İhbar ve istihbaratlar sonrası harekete geçen ekipler uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik şafak operasyonu düzenledi.  Eskişehir'de bir adrese yapılan operasyonda bir evin mutfağında sebzelikte saklanmış poşet içerisine konulmuş bir miktar bonzai buldu. İşte opreayonların detayları...

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda ülke genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; İhbar ve istihbari bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik 1676 ekip ve 7118 personelle 907 adreste 913 şüpheliye yönelik eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendiği bildirildi.

Operasyonun Gümüşhane ve Ardahan illeri hariç 79 ilde gerçekleştirildiği belirtildi.

İSTANBUL'DA HELİKOPTER DESTEKLİ ŞAFAK OPERASYONU

 İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nün Fatih Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden saat 05.00 sıralarında konvoy halinde hareket eden polis ekipleri Küçükçekmece'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet ekipleri katıldı.

Polis helikopteri de havadan operasyona destek verdi.

Kanarya Mahallesi Akbaba Sokak'ta bulunan 5 katlı bir apartmana baskın yapan polis ekipleri, binanın 2'inci katındaki bir dairede arama yaptı. Aramalar sırasında Özel Harekat polislerinin bina girişinde önlem aldığı görüldü. Operasyonun içeriği hakkında henüz bilgi verilmedi.

GAZİANTEP'TE UYUŞTURUCU SATICILARINA ŞAFAK OPERASYONU

 GAZİANTEP'te, sokakta uyuşturucu satan ve 'torbacı' olarak adlandırılan kişilere yönelik şafak operasyonu düzenledi. Özel harekat timlerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına alınırken, uyuşturuculara el konuldu. Operasyon düzenlenen ve dışında 4 güvenlik kamerası bulunan bir evde yapılan aramada 5 tüfek, 1 tabanca ile çelik yelek ele geçirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Uzun süren takibin ardından uyuşturucu satıcılarını belirleyen polis, şüphelilerin yakalanması için savcılık izniyle günün ilk ışıkları ile operasyon başlattı.

200 POLİSLE OPERASYON

Şafak vakti yola çıkan aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu polis ekipleri, kentin çeşitli semtlerinde şüphelilere ait 10 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Kapıları 'koç başı' ve balyoz kullanarak kırarak içeri giren polis, şüphelileri gözaltına alarak evleri didik didik aradı. 200 polisin katılımıyla gerçekleştirilen ve eğitimli narkotik köpeği Alex'in de kullanıldığı operasyonlarda arama yapılan evlerde; satışa hazır esrar, eroin ile uyuşturucu haplar bulundu.

GÜVENLİK KAMERALI EVDEN CEPHANE ÇIKTI

Operasyon kapsamında özel harekat polisleri; Sultan Selim Mahallesi'nde dışı güvenlik kameraları ile donatılmış eve balyozla kapısını kırarak girdi. 5 tüfek ile 1 tabanca, çok sayıda bıçak ve fişek bulunan evde yapılan detaylı aramada ayrıca bir de çelik yelek ele geçirildi. Evde uzun süre arama yapan polis, şüpheli bir kişiyi gözaltına alarak sorgulamak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Diğer adreslerde de uyuşturucu ele geçiren polisler 4 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

OKULA GİDEN ÇOCUKLAR ŞAŞIRDI

Bu arada operasyonun düzenlendiği semtlerde, okula gitmek için evlerinden çıkan çocuklar Sokaklarda önlem alan özel harekatçılar ile zırhlı araçları görünce şaşırdı. Öğrenciler, polislerin operasyonunu uzaktan meraklı gözlerle izledi.

ESKİŞEHİR ÖZEL HAREKAT POLİSLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

ESKİŞEHİR'de aralarında Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin de bulunduğu 150 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Operasyonda kullanılan eğitilmiş polis köpeği 'Leydi' bir evin mutfağında poşet içerisine konulmuş sentetik uyuşturucu bonzai buldu.

Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı düzenlediği belirtilen sokak satıcılarına yönelik uyuşturucu operasyonuna Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele, Asayiş, Terörle Mücadele, Önleyici Hizmetler ile Özel Harekat şubelerinde görevli polisler katıldı. Sabah erken saatlerinde düzenlenen operasyonda özel harekat polisleri apartman ve evlerin kapılarını koçbaşları ile kırıp içeri girdi. Eskişehir'de 10 ayrı adresi eş zamanlı yapılan operasyonda eğitilmiş polis köpeği 'Leydi' de evlerdeki aramalarda kullanıldı. 'Leydi', bir evin mutfağında sebzelikte saklanmış poşet içerisine konulmuş bir miktar bonzai buldu. Yetkililer operasyonla ile ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

ADANA'DA HAVA DESTEKLİ NARKOTİK OPERASYONU: 15 GÖZALTI

ADANA'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda 15 kişiyi gözaltına alına alan ekipler, yaptıkları aramalarda ise 3 kilo 850 gram esrar, 70 kök hint keneviri ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu satışı yaptığı belirlenen şahısların adreslerine sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenledi. Asayiş, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat şubelerinden 500 polisin katıldığı operasyona, polis helikopteri de havadan destek verdi. Direnişin olabileceği adreslerin demir kapıları, özel harekat polisleri tarafından koç başıyla kırılarak girildi. 29 ev ve iş yerinde özel eğitimli detektör köpeklerle arama yapan ekipler, 3 kilo 850 gram esrar, 70 kök hint keneviri ile 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi, uyuşturucu satıcılığından aranan 15 kişiyi ise gözaltına aldı. Arama yapılan bir kahvehanenin demir kapısının sürgülerler güçlendirilmiş olması dikkat çekti. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.