BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  POLİTİKA

Emine Ülker Tarhan'ın veda konuşmasında HDP itirafı

Anadolu Partisi'ni kapatma kararı alan Emine Ülker Tarhan, Twitter hesabından yaptığı veda açıklamasında HDP'yle ilgili bir itirafta bulundu.

Abone ol

Anadolu Partisi'ni kapatma kararı alan Emine Ülker Tarhan, Twitter hesabından bir açıklamada bulundu.

Parti kurma sürecinde kendisine destek olan herkese çok teşekkür eden Emine Ülker Tarhan farkında olmadan bir itirafta bulundu.

HDP'nin AK Parti'yi bitirmek için bir proje olduğunu itiraf eden Tarhan; ''Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam. Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık'' ifadelerini kullandı. Emine Ülker Tarhan'ın paylaştığı metnin tamamı şöyle:

TIKANAN SİYASETE YENİ BİR SOLUK GETİRMEK İSTEDİK

'Tıkanan siyasete yeni bir soluk getirmek, tüm tercihleriyle iktidarı besleyen, ona teslim olmuş muhalefetin uykuya dalıp, onlara fedakarca destek olanları da uyuşturmasını kenardan izlememek için yola çıkmıştık. O iyi insanları destekleyen, umutlandıran, cesaretlendiren, değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayı öneren bir anlayışın temsilcisi olmayı dilemiştik. Olmadı.

'BU DÖNEMİN ANILARINI KÖTÜ BİR YARA OLARAK TAŞIYACAĞIZ'

Hukukun sustuğu, iktidarı denetleyen tüm mekanizmaların yok edildiği, savaş rüzgarlarının estirildiği böylesi bir dönemde, rahat koltuklarında güvenli mesafeden parmak sallayıp muhalefetçilik oynayanlara inat, despot iktidara da, egemen muhalefete de yandaş medya tahakkümüne rağmen, temiz ve özgür siyaset yapmaya çalışan, kendini vakfetmeye hazır bir avuç insan bu dönemin anılarını yüreğimizde kötü bir yara olarak taşıyacağız.

YAŞAYARAK GÖRDÜK

Çünkü hiçbir güce biat etmediğimiz ve haklı olduğumuz halde yenilebileceğimizi, zorbalığın gayrete, kötülüğün iyiliğe boyun eğdirebileceğini yaşayarak gördük. Yokluklarla savaşmanın, cesaretin ödülünün olmadığını da.

HDP BİR PROJEYDİ İTİRAFI

Evet belki konjonktür hazretleri çok güçlüydü. AKP'den kurtuluş yolu olarak ilahlar HDP'yi işaret etmişti, Bir proje ile karşı karşıya kalmıştık tamam.

'SİYASET İÇİN PARA LAZIMMIŞ'

Ama siyaset için para lazımmış, devasa bütçeler lazımmış. İnsanın özgürlüğünün önemi olmasa da paraların özgür olması havada uçuşması lazımmış. Oysa ben paranın değil insanın gücüne ve özgürlüğüne inananlardanım. Hala buna inanıyorum.

YETERİNCE İNANÇ AŞILAYAMADIK

Evet para lazımmış bulamadık, daha çok inanç lazımmış yeterince aşılayamadık. Ama ülke ve ilke için ölmek de var gerektiğinde, bazen kenara çekilmek derin bir nefes almak, biriktirmek de. Bazen tek bir kilometre taşı olmak da.

'BİZ 'BİR ŞEY' YAPTIK'

Herkesin sadece seyrettiği bir dönemde biz 'bir şey' yaptık. Bu süreçte tüm destek olanlara, değer verenlere, en azından linç kampanyalarına katılmayanlara teşekkür ediyorum. Yurttaş olarak adalet, eşitlik ve kardeşlik, hukukçu olarak laik demokratik hukuk devleti ve ezilenlerin her haklı mücadelesinin içinde olacağımı, ancak parti tüzel kişiliğini sona erdirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım.'