BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Sur'da şiddetli çatışma çıktı! Nusaybin'de panik var

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, başlatılan operasyonlar şiddetlendi. Çatışmalarda 2 asker ve 2 polis yaralandı. Nusaybin'de ise sokağa çıkma yasağı ile halk alışverişe koştu.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada 2 asker hafif yaralandı. Teröristler zırhlı kepçeye roketatarlarla saldırdı.

Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19'uncu gününde çatışmalar meydana geldi.

İlçede operasyonlarını sürdüren 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri ile teröristler arasında bugün Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak üzerinde çatışmalar meydana geldi.

Çatışmalarda el ve ayağına kurşun isabet eden 2 asker hafif yaralandı. Yaralı askerleri almaya giden ambulans, yoğun çatışma nedeniyle bölgeye giremedi. Güvenli bölgede bekletilen ambulanslar, çatışma durunca yaralı askerleri alıp Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırdı.

ZIRHLI KEPÇEYE ROKETATARLI SALDIRI

Sur'daki hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasında polise ait zırhlı kepçeye PKK'lılar roketatarlı saldırı düzenledi. Saldırıda roketatar kepçenin önüne düşerek infilak etti. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, kepçede hafif hasar meydana geldiği öğrenildi. Sur'da PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlarda bugün de silah ve patlama sesleri yükseldi.

NUSAYBİN'DE YASAK PANİĞİ

Operasyonların sürdüğü Nusaybin'de ise bugün yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Nusaybin Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yasağın devam ettiği mahallelerin yanı sıra 11 mahallede daha saat 10.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının saat.10.00'dan itibaren ilçe genelinde uygulanacağının duyurulmasının ardından, sabah erken uyanan vatandaşlar arasında telaşa yolaçtı.

Yasağın tüm ilçede uygulanacağının belediye hoparlöründen duyurulmasından sonra saat 06.00'da uyanan vatandaşlar, market, manav ve fırınlara akın etti.

Bazı vatandaşlar yanlarına alabildikleri ev eşyalarıyla birlikte, çatışmalardan etkilenmemek için ilçeyi terkettikleri görüldü. İlçede kalanlar ise kuru gıda, ekmek, sebze ve meyve stoku yaptığı görüldü.

Vatandaşlardan Nafi Zeyrek, yasaklar ve yaşanan çatışmalardan dolayı artık uyuyamadıklarını belirterek, "Barış olsun yeter bu kapatmalar, bu yasaklardan artık uykumuz gelmiyor. Halk mecburen çürük meyve bile alıyor. Fırınlar önünde kuyruklar oluşuyor. Yumurta kolisi 8 liradan 10 liraya çıktı. satılıyor. Her şeyin fiyatı 2 katına çıktı" dedi. Yasak başlamadan 4 saat önce polis, önemli noktalarda sıkı güvenlik önlemi aldığı gözlendi.