BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan şok adım! Bakın Türkiye'den kiminle görüşecekler!

Hükümetin görüşme talebini reddeden Rusya'dan şaşırtan bir adım geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, HDP Eşbaşkanı Demirtaş'la görüşebileceğini açıkladı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de görüşebileceği belirtildi.

Rus İnterfaks haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Lavrov- Demirtaş görüşmesinin gerçekleşebileceğini söyledi.

LAVROV DEMİRTAŞ'LA GÖRÜŞEBİLİR

İsmini açıklamayan Rus diplomat, "Bakan Lavrov, Demirtaş ile görüşebilir." ifadesini kullandı.

AÇIKLAMA YAPMAYI REDDETTİLER

Söz konusu ajans, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği yetkililerinin konuyla ilgili kendilerine açıklama yapmayı reddettiğini iddia etti.

DEMİRTAŞ, "LAVROV İLE GÖRÜŞECEĞİZ" DEMİŞTİ

Demirtaş konuyla ilgili açıklamasında, "Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşeceğiz. Sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak isteriz.

TÜRK VATANDAŞLARINA YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ

Türk pasaportu olanlara yardımcı olmak istiyoruz. Moskova'da temsilcilik de açacağız. Türkiye, dış ilişkilerde sağlıklı diyalog geliştiremiyor." demişti.

TÜRKİYE RUSYA KRİZİ NE ZAMAN ÇÖZÜECEK?

Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçaka krizinin bitimiyle ilgili tarih verdi. Krizin ilk günlerine göre gümrükten dönen malların azaldığını belirten Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, "Yavaş yavaş normalleşiyor. Şubat, mart gibi gerginlik zayıflar" dedi.