BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  POLİTİKA

Emin Pazarcı'nın çok tartışılacak "İmamoğlu ve Yavaş" yazısı!

Akşam yazarı Emin Pazarcı, seçim sonuçlarıyla ilgili kaleme aldığı yazıda "Yavaş ve İmamoğlu hizmet etmek istiyorlarsa Ak Parti ve MHP ile anlaşmak zorunda. 'Ben böyle istiyorum' derlerse iş yapamazlar" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Emin Pazarcı, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın başkanlığının kesinleşmesi durumunda "yaşanacakları" yazdı.

Pazarcı'ya göre "Ankara’da Yavaş ve İstanbul’da İmamoğlu’nun başkanlıkları kesinleşirse, çok ilginç bir tablo ve koalisyon yapısı ortaya çıkacak. Çünkü, belediye meclislerinde Ak Parti ve MHP ezici çoğunluğa sahip. Bir de Merkezi İdarenin yetkileri var. 'Ben böyle istiyorum, böyle yapacağım' diyemezler. Derlerse kıpırdayamazlar, iş yapamazlar" diye konuştu.

"Savcılar göreve" başlığıyla yayımlanan yazının devamı şöyle:

...Mesela mevcut Genel Sekreteri görevden almaları için İçişleri Bakanı’nın onayına ihtiyaçları bulunuyor.

ASKİ, İSKİ, EGO, İETT genel müdürleri gibi bazı yetkilileri vali onayı ile göreve getirebiliyorlar.

Belediye Meclislerinin onayı olmadan şirketlere genel müdür ya da yönetim kurulu üyesi atayamazlar. Bütçe yapamazlar. Komisyon başkanlarını seçemezler. Belediye başkan vekillikleri için isim belirleyemezler. Vesaire, vesaire…

Seçmen böyle bir tercih yaptı! Onlara sınırsız yetki vermedi, “Size güvenim tam” demedi. Tersine “Şehri birlikte yönetin” dedi. Üzerlerinde sıkı bir denetim mekanizması kurdu.

Layusel değiller. Eğer şehre hizmet etmek istiyorlarsa Ak Parti ve MHP, ilaveten de Merkezi İdare ile anlaşmak zorundalar.

“Ben böyle istiyorum, böyle yapacağım” diyemezler. Derlerse kıpırdayamazlar, iş yapamazlar.

Onların arkasında seçmen iradesi varsa, belediye meclislerinin arkasında da aynı irade var. Tabii eğer yapılacak itirazlarla oyların yeniden sayılmasıyla sonuçlar değişmezse!

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019
Foto Galeri Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019 Galeriye Gözat