BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den, Ekrem İmamoğlu'nun sözlerine sert tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek "Kendini başkan ilan edip bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor?" açıklaması yaptı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun, "Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve çağırıyoruz. Mazbatamızı talep ediyoruz" çağrısı sonrasına sert tepki gösterdi.

"Devam eden hukuki süreçten neden rahatsız?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Sn. Ekrem İmamoğlu; devam eden hukuki süreçten neden rahatsız? Kendini Başkan ilan edip, bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor? Kendisi elinde belge sallayarak usulsüzlükten bahsediyor.

"Bu tavır hukuk devletine saygısızlıktır"

YSK itirazları dikkate almasın ve hukuki süreç durdurulsun ve "elim ayağa kaldırılsın" diyor. Bu tavır millet iradesine, hukuk devletine saygısızlıktır. Devlet adamlığı, hukuki süreci yok saymak, şaibe oluşturmak, "Ben başkanım" diyerek meseleyi oldu bittiye getirmemektir.

"Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun?"

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, "Hukuki bir süreç var. Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun? CHP'nin tehditvari yaklaşımlarla sokağa işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz. O belgeyi gösteririz bu belgeyi gösteririz. Bu işin çözümü seçim kurullarında. Kararı biz de onlar da kabullenmek durumundadır." dedi.