BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu'dan Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrı

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu sonuçlara itirazlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapıyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başka kavramlar sürecin içine dahil edilmeye çalışıldı. Biz bu şehrin yönetimine talibiz dedik. Israrla mesele başka boyuta evrilmek istendi.

'YSK'yı göreve davet ediyorum'

Çok net ifade edeyim, biz adalet istiyoruz. Biz 16 milyon insanın vicdanının, oylarıyla beraber YSK'nın açıkladığı oylarla beraber belli olan seçilmiş olduğumun sonucuyla beraber mazbatamı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. 

Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahiptir, en güvenilir ülkedir diyen hükümet adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açıklama yapan beyanatları tek tek sıralayabilirim.

Ne oldu da bir anda bu seçim Türkiye'nin en şaibeli seçimidir diyebilecek noktaya gelindi. İBB seçiminde parti teşkilatı başarısız olmuş olabilir, yöneticiler birbirini suçluyor olabilir. 

Bu hesaplaşmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyorlar. İstanbul halkını bu sürece dahil etmeye çalışıyorlar. İşin içine terör örgütlerini katıp vesaire vesaire yapabilirler. Yapmasınlar. Kendi iç hesaplaşmalarına bu ülkenin yerel seçimini 16 milyonluk İstanbul'u dahil etmesinler.

Dünya bizi takip ediyor. 3-5 kiş sanki elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak iç hesaplaşmaları üzerinden Türkiye'nin itibarını zedelemesinler." 

Bir an önce yetkimizi verin

Toplumun huzurunu yetkililer anlasın gereğini yapsınlar. Bir an önce yetkimizi verin süreç hassastır. Bu sürecin en sağlıklı şekilde bitmesi elzemdir.

Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrı

Erdoğan ve Bahçeli'den destek talebiMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum, tecrübelerine dayanarak bu sürece dair katkılarını davet ediyorum. Bahçeli'nin katkı sunmasını özellikle istirham ediyorum.Ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aynı şekilde sürece katkı sunmasını bekliyorum. Vicdana sığmayan bu duruma Sayın Erdoğan tarafından da katkı bekliyorum. Kendilerini sürece katkı sunmaya davet ediyorum. Bunu hergün hatırlatacağım.

Sitene Ekle